Eerste paal Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage geslagen

16 juli 2018

Afgelopen zaterdag, op de slotdag van het NN North Sea Jazz Festival, werd de eerste paal van het Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage symbolisch geslagen. Deze vernieuwing maakt onderdeel uit van het project Hart van Zuid. Het Convention Centre bevat het grootste auditorium van Nederland met 2.750 stoelen en telt vier verdiepingen. In het vierde kwartaal van 2020 worden het nieuwe congrescentrum en de muziekzaal in gebruik genomen.

Nieuwe concertzaal

RTM Stage, de grootste zaal in de nieuwbouw is bijzonder veelzijdig. Het is niet alleen een auditorium én theaterzaal maar wordt, wanneer de stoelen compleet verwijderd zijn, een concertzaal voor concerten en events voor 7.000 personen. RTM Stage is daarmee zowel op congres-/theater- als op concertgebied uniek in Nederland. Het biedt tevens de mogelijkheid voor evenementen als North Sea Jazz, het ABN AMRO World Tennis Tournament en de vakbeurs Europort om verder te groeien.

Over het project Hart van Zuid Rotterdam

De renovatie en uitbreiding van de Beurs- & Evenementenhallen (vroegtijdig afgerond in mei 2018) en de komst van het congrescentrum en de muziekzaal maken onderdeel uit van de grootschalige gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. In de periode van 2013 tot en met 2015 werkten bouwcombinatie Ballast Nedam en Heijmans aan de uitwerking van de plannen voor Hart van Zuid Rotterdam. Dit gebeurde samen met de gemeente Rotterdam, bewoners, mensen die in het gebied werken of er veel komen. In 2016 is er van start gegaan met de nieuwbouw van het 50-meterbad in het voormalig deelgemeente kantoor. In 2022 moet het gebied grotendeels getransformeerd zijn.