Project update: Heddes Bouw & Ontwikkeling

12 juni 2018
De afgelopen twee maanden heeft Heddes Bouw & Ontwikkeling uit Hoorn grote stappen gezet met toonaangevende projecten. In deze update worden er een aantal uitgelicht.

Oplevering Werenfridus College

Op 20 april is het geheel gerenoveerde Werenfridus College in Hoorn weer overgedragen aan de school. Een Design & Build én Engineer & Build project waarvan de opleverdatum van groot belang was voor de eindgebruiker, gezien de planning van de school. Op tijd opleveren is gelukt volgens planning. Wat dit project extra bijzonder maakt, is dat een groot deel van het oorspronkelijke gebouw uit 1953/1957 is behouden en in de oude staat teruggebracht. Bijzondere details zijn het grote glas-in-lood raam in het oude trappenhuis en de bestaande goten in de patio die wordt overkapt. In de overkapte patio is de aula ingericht. Dit wordt het nieuwe hart van de school. Bijzonder in de aula is de lichtinval; de lichtstraten die zijn aangebracht zorgen voor veel toetreding van daglicht. Met de centrale hal worden het bestaande, gerenoveerde, gedeelte van de school en de nieuwbouw aan elkaar verbonden. De nieuwbouw is opgebouwd als een flexibel indeelbare structuur over twee lagen.


Oplevering Winkelcentrum Grote Beer

In de Hoornse wijk Grote Waal is sinds 1 juni de complete renovatie en een stuk uitbreiding van Winkelcentrum de Grote Beer opgeleverd en feestelijk geopend. De oorspronkelijke bebouwing uit 1977 is deels gesloopt en gedeeltelijk gerenoveerd. Aan beide zijden zijn nieuwe entrees gebouwd, en de westzijde van het winkelcentrum is uitgebreid. Dankzij de rolpaden en lift die zijn gerealiseerd, is het winkelcentrum ook goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel of booster. Gedurende de verbouwing zijn alle winkels zoveel mogelijk in bedrijf gebleven.


Appartementen en horeca in Egmond aan Zee

Aan de Noordzeekust in Egmond aan Zee ontstaat momenteel een prachtig appartementencomplex. Hierin worden 5 luxe appartementen en een horecaruimte gerealiseerd. Bijzonder aan dit project is dat het tegen een bestaand gebouw, dat tijdens de bouw in gebruik is, aan wordt gebouwd. Bouwen aan zee vraagt om extra aandacht voor de toegepaste materialen in relatie tot het zout en het zeeklimaat. Zo wordt er bijvoorbeeld titanium gevelbeplating toegepast. Dit materiaal is sterk, licht en zeer goed bestand tegen corrosie. Bij het ontwerp van dit gebouw is aandacht besteed aan duurzaamheid. Er wordt bijvoorbeeld een uitgebalanceerd ventilatiesysteem toegepast met een warmte-terugwin-installatie. Ook worden de vliesgevels voorzien van triple beglazing met twee luchtkamers voor optimale isolatie.


Eerste paal Scheepmaker Haarlem

Op 29 mei werd, in het bijzijn van de toekomstige bewoners, de eerste paal geslagen van de Scheepmaker. Een gebouw met 55 woningen en appartementen in Haarlem. De komende periode worden de heiwerkzaamheden voortgezet en kan men het gebouw zien groeien. De oplevering van dit Design & Build en Engineer & Build project is gepland in het vierde kwartaal van 2019. Met een relatief krap bouwterrein en smalle aanvoerweg, het Spaarne, een spoorlijn en een smalle steeg naar een andere bouwplaats is dit een mooi, uitdagend en uniek project.


Nieuwe projecten

Onlangs zijn de contracten voor de projecten West Beat en Hotel Asterweg, beiden te Amsterdam, getekend. De voorbereiding ervan is in volle gang en de bouw start binnenkort. West Beat is ontwikkeld door Lingotto en ontworpen door Studioninedots en komt voort uit een gewonnen tender die in 2016 door de gemeente Amsterdam was uitgeschreven. In het gebouw aan de Lelylaan komen ca. 150 woningen, werk-, cultuur- en ontmoetingsfuncties plus een ondergrondse parkeergarage. Hotel Asterweg is eveneens een ontwerp van Studioninedots. Hierbij zal Heddes Bouw & Ontwikkeling modules van Ursem Modulaire Bouwsystemen toepassen. Het wordt een ‘All-Electric’ (gasloos) gebouw waarbij er ook de ambitie is om een BREEAM Excellent certificering te behalen.