Financiering zeker gesteld, Rönesans Group brengt Europese activiteiten onder bij Ballast Nedam

15 mei 2018
Financiering zeker gesteld

Ballast Nedam maakt vandaag bekend dat ze haar openstaande lening met Rabobank, van € 45 miljoen, die aan het einde van 2018 afliep, heeft afbetaald door overeenstemming te bereiken met Denizbank AG over de herfinanciering.

Daarnaast heeft Ballast Nedam haar garantiefaciliteit geherfinancierd bij ING en Rabobank tegen gunstige voorwaarden tot en met 31 december 2020. Dit komt bovenop de eerder afgesloten kredietovereenkomsten van de organisatie met een groep van financiële instellingen onder leiding van Zurich Insurance.

De succesvolle herfinanciering van de faciliteiten zorgt voor extra flexibiliteit en een grotere liquiditeit ten gunste van haar activiteiten.

Sinds het eerste kwartaal van 2018 is de orderportefeuille gegroeid tot € 696 miljoen, met solide projecten als de verwerving van de nieuwe A-pier op Schiphol, de Cooltoren in Rotterdam en de nieuwe reizigerstunnel voor station Gorinchem. Naar verwachting zal de orderportefeuille groeien tot € 1,2 miljard aan het einde van het jaar.

Europese activiteiten Rönesans Group ondergebracht bij Ballast Nedam

Rönesans Group heeft de intentie om haar aandelen in Heitkamp over te dragen aan Ballast Nedam in de vorm van een agiostorting. Daarmee wordt Heitkamp een 100% dochteronderneming van Ballast Nedam en zullen het geconsolideerde eigen vermogen en de solvabiliteit substantieel toenemen. Op deze manier brengt de Rönesans Group haar Europese activiteiten onder bij Ballast Nedam.

Heitkamp is in 1892 opgericht en is actief in Duitsland en Zwitserland. Het bedrijf richt zich op industrie, de bouw van energiecentrales, koeltorens en spoorwegen. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in het toekomstbestendig maken van gebouwen, energiecentrales en kunstwerken. Heitkamp is in 2015 overgenomen door de Rönesans Group en heeft sindsdien een solide groei doorgemaakt. Meer informatie is te vinden via http://www.heitkamp-ikb.com/en/.

Accent op ontwikkeling

Door strategische aankopen en investeringen, zoals de recente aankoop van de Rotterdam Building in het hart van Rotterdam, heeft de divisie Development haar portefeuille vergroot tot 7.000 woningen. Het zwaartepunt hierbij ligt op de Randstad. Daarnaast zal de aankoop van posities op het project Food Center Amsterdam een impuls geven aan de realisatie van het project.
Ballast Nedam Development verwacht met haar samenwerkingspartners in OMC binnenkort overeenstemming te bereiken met gemeente Amsterdam over de ontwikkeling van het Urban Interactive District (UID). Het UID is een van de grootste mixed-use projecten van Amsterdam. Het project omvat onder andere woningen, kantoren, een hotel en winkels.