Nieuwe reizigerstunnel voor station Gorinchem

02 maart 2018

In opdracht van ProRail start Ballast Nedam medio dit jaar met de bouw van een nieuwe reizigerstunnel onder station Gorinchem. De reizigerstunnel is een lang gekoesterde wens van de gemeente en het gehandicaptenplatform.

De reizigerstunnel moet over ruim een jaar klaar zijn. De komst van de nieuwe onderdoorgang betekent dat het station straks voor iedereen toegankelijk is. Zo krijgt de tunnel een lift en is een nieuw zijperron bereikbaar via een hellingbaan.

Herkenbaar en sociaal veilig ontwerp

Bij het ontwerp van de nieuwe tunnel is rekening gehouden met de wensen van omwonenden, reizigers en gemeente. De nieuwe tunnel krijgt bijvoorbeeld herkenbare ingangen en draagt bij aan een prettigere sfeer. Ook vormt de nieuwe onderdoorgang straks een verbinding tussen de Haarwijk en de historische binnenstad van Gorinchem.

Dave Noorlander, tendermanager Ballast Nedam: “Wij zijn erg blij dat het project aan ons gegund is. Samen met onze partners hebben wij door slimme fasering en de juiste vormgeving het verschil kunnen maken. Wij kijken ernaar uit om in Gorinchem aan de slag te gaan.“

Meer informatie over het project is te vinden op www.prorail.nl/gorinchem.