Onderhoudswerkzaamheden A15 en A12 succesvol afgerond

04 december 2018

De werkzaamheden die Ballast Nedam Road Specialties in opdracht van Rijkswaterstaat aan de A12 en de A15 uitvoerde zijn afgerond. Het Groot Onderhoud voor de A12 moest zorgen voor een betere doorstroom op het traject. De onderhoudswerkzaamheden aan de A15 hebben ervoor gezorgd dat de weg is aangepast, zodat de maximumsnelheid van 120km/uur naar 130 km/uur kan gaan. Het project bestond uit 2 periodes, één wegafsluiting van tien dagen afgelopen zomer op de A12 en weekendafsluitingen op drie tracés op de A15 in oktober en november.

Door de gedegen voorbereiding en de continue afstemming met Rijkswaterstaat en de regionale partners (300 organisaties) is de hinder tot een minimum beperkt gebleven.

Erik Lammerts, hoofduitvoerder Ballast Nedam Road Specialties: “Ik ben er trots op dat we dit samen tot een goed einde hebben gebracht. Het was een complex project waarbij veel disciplines tegelijkertijd aan het werk waren. En dat in een hele korte tijd. Alle specialismen liepen als het ware in ploegendiensten achter elkaar door.”

Ballast Nedam Road Specialties brengt alle specialismen op het gebied van wegen bij elkaar onder één dak. En dat kwam tijdens dit Groot Onderhoud goed van pas. Door de korte lijnen, konden de verschillende werkzaamheden goed op elkaar worden afgestemd. De werkzaamheden konden daardoor binnen de planning worden opgeleverd. Bij de tiendaagse wegafsluiting tijdens de zomerperiode, kon de weg zelfs twee dagen eerder open dan gepland.

Bekijk hier de werkzaamheden tijdens de zomerperiode waarbij de A12 tussen de knooppunten Waterberg en Grijsoord tien dagen was afgesloten.