Ballast Nedam International Projects tekent contract voor ‘the Enabling Works Project’ op het Aeropuerto Internacional Reina Beatrix

03 december 2018

Om het toenemende vliegverkeer op het Aeropuerto Internacional Reina Beatrix te kunnen verwerken gaat de Aruba Airport Authorithy (AAA) de huidige terminal uitbreiden en een gedeelte ervan renoveren. Ballast Nedam International Projects heeft een contract gesloten voor ‘the Enabling Works Project’.

Onderdeel van de uitbreiding is het ‘Enabling Works Project’. Dit project beslaat de fysieke voorbereiding van het uit te breiden gedeelte. Dit omvat het verwijderen van bestaande vitale functies voor de luchthaven, zoals de stroom- en watervoorziening, de productie van gekoeld water en de toegangsdeur naar airside voor voertuigen. Deze diensten worden gehuisvest in een nieuwe conforme, betrouwbare, uitbreidbare en toekomstbestendige centrale energiecentrale.

Het contract omvat de bouw van het nieuwe utiliteitsgebouw en het centrale toegangsgebouw naar airside. Daarnaast beslaat het project ook de installaties, het testen en de commissioning van diverse apparaten en systemen.