Groot Onderhoud door Ballast Nedam Road Specialties verloopt voorspoedig

12 november 2018

Het Groot Onderhoud dat Ballast Nedam Road Specialties voor Rijkswaterstaat uitvoert, verloopt voorspoedig. Het project bestaat uit 2 periodes, één wegafsluiting van tien dagen en weekendafsluitingen op drie tracés. De volledige wegafsluiting tussen de knooppunten Waterberg en Grijsoord in de richting van Utrecht en de weekendafsluitingen op het eerste tracé zijn inmiddels zonder calamiteiten achter de rug.

Tiendaagse wegafsluiting tijdens zomerperiode

De weg tussen de knooppunten Waterberg en Grijsoord in de richting van Utrecht heeft een volledig nieuwe asfaltdeklaag gekregen. Daarnaast zijn er betonreparaties aan viaducten verricht, voegovergangen vervangen en geleiderail hersteld. De werkzaamheden zijn geheel volgens planning verlopen. De weg kon zelfs twee dagen eerder open dan verwacht. Door een gedegen voorbereiding van een half jaar en goede afstemming met de regionale partners (300 organisaties) was de hinder tot een minimum beperkt en de eventueel verwachtte chaos uitgebleven.

Weekendafsluiting A15 Ochten – Echteld

Afgelopen twee weekenden was de A15 op het traject Ochten – Echteld in de nacht afgesloten voor verkeer. Tijdens deze afsluitingen werd over ruim drie kilometer het asfalt vervangen. Daarnaast werd dit op dit traject de invoegstrook bij Ochten verlengd zodat de snelheid van 120km/u naar 130km/u kan gaan.

Weekendafsluiting A15 Tiel West – Tiel

Ook bij het traject A15 Tiel West – Tiel wordt de weg aangepast, zodat de snelheid ook hier verhoogd kan worden van 120km/u naar 130km/u. Daarvoor worden de in- en uitvoegstrook bij Tiel verlengd. Daarnaast wordt hier in drie nachten in het weekend over ruim drie kilometer de asfaltdeklaag vervangen. Verder worden diverse betonreparaties uitgevoerd aan de kunstwerken en op drie kunstwerken over de rijksweg heen worden de voegovergangen en het leuningwerk vervangen.

Weekendafsluiting A15 Deil – Meteren

Afsluitend wordt, in twee weekendnachten, op dit traject over ruim drie kilometer de asfaltdeklaag vervangen. Daarnaast worden diverse kleine onderhoudswerkzaamheden aan de kunstwerken uitgevoerd zoals geleiderail vervangen en betonreparaties. Zo kan het verkeer vlot en veilig blijven rijden over deze trajecten.

Ballast Nedam Road Specialties

Ballast Nedam Road Specialties brengt alle specialismen op het gebied van wegen bij elkaar onder één dak. Het is één van de weinige partijen in Nederland die alles rond de weg van A tot Z zelf kan organiseren en uitvoeren. Integraal als hoofdaannemer zoals bij deze onderhoudswerkzaamheden of op specialismen als onderaannemer.