CBRE Global Investors sluit aanneemovereenkomst met Ballast Nedam voor uitbreiding World Trade Center Amsterdam

15 oktober 2018

(Persbericht CBRE Global Investors:) Amsterdam, 15 okotober 2018 – CBRE Global Investors heeft namens het CBRE Dutch Office Fund overeenstemming bereikt met Ballast Nedam voor de uitbreiding en renovatie van het World Trade Center Amsterdam. Het totale project bestaat uit een uitbreiding van 32.000 m2 en een volledige renovatie van 17.000 m2. Er worden kantoren en voorzieningen toegevoegd volgens het huidige WTC concept waarbij een hoogwaardig niveau van voorzieningen wordt gecombineerd met de keuze voor gebruikers tussen vaste en flexibele kantoorwerkplekken op dé netwerklocatie van Amsterdam voor bedrijven, instellingen, ondernemers en publiek.

Ballast Nedam is verantwoordelijk voor de realisatie van het project en werkt samen met technisch dienstverlener Unica voor de installaties onder aansturing van ABC Nova Real Estate Project Managers. Ballast Nedam start begin oktober met de eerste werkzaamheden waarna de uitbreiding in het tweede kwartaal van 2021 zal openen. Het project is ontworpen door PLP Architecture uit Londen in samenwerking met OZ Architects uit Amsterdam.

Bij de oplevering van de uitbreiding bestaat het WTC uit tien torens met in totaal bijna 160.000 m2 kantoorruimte. De uitbreiding voorziet in een variëteit aan gebouwvolumes waarin zowel grotere als kleinere huurders op een uitstekende wijze worden voorzien in hun ruimtebehoefte met behoud van identiteit. De uitbreiding van het WTC zal tevens op een positieve manier bijdragen aan de duurzaamheiddoelstellingen van het CBRE Dutch Office Fund.

Jean-Pierre Spierts, Director Asset Development CBRE Global Investors:
“Wij zijn verheugd deze overeenkomst met Ballast Nedam en haar partners te ondertekenen. Dit project markeert de volgende stap van de ontwikkeling van WTC Amsterdam. Na oplevering is het WTC een mooie en hoogwaardige uitbreiding rijker die volledig in lijn is met onze strategie waarbij investeren in de behoeften van gebruikers centraal staat, onder andere in kwalitatief en hoogwaardige ruimtes en een hoogwaardig voorzieningenniveau.”

Edwin de Kuiper, Chief Business Development Officer Ballast Nedam:
“We zijn erg blij dat we, na het afsluiten van de bouwteamovereenkomst, de samenwerking met CBRE Global Investors kunnen continueren. Dit project zorgt voor een verdere versterking van onze gezonde orderportefeuille. WTC Amsterdam is een dynamische commerciële ‘wereldstad’. We zijn verheugd dat dit project ons de kans biedt om onze zichtbaarheid aan de Zuidas verder te vergroten.”

De verhuur van de uitbreiding is reeds gestart en de eerste gesprekken over de huisvestingsmogelijkheden in het complex met potentiele huurders worden reeds gevoerd. CBRE en Van Gool Elburg ondersteunen CBRE Global Investors bij de verhuur.

De uitbreiding van WTC Amsterdam is een ontwikkeling van het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beursgenoteerd vastgoedfonds van CBRE Global Investors.