Sportcampus Zuiderpark opgeleverd

06 maart 2017

De locatie van het oude ADO Den Haag stadion heeft weer een sportieve bestemming. Op maandag 6 maart is de nieuwbouw van Sportcampus Zuiderpark opgeleverd. Ballast Nedam realiseerde in samenwerking met Kuijpers het geheel nieuwe complex voor sport, bewegen en onderwijs, met een vloeroppervlak van maar liefst 30.000 m2 in opdracht van Gemeente Den Haag, De Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan.

De Sportcampus bevat: een topsporthal met ruim 3300 tribuneplaatsen, een beachhal, een turnhal, een danszaal, een dojo, twee breedtesporthallen, vier gymzalen, collegezalen en diverse project- en onderzoeksruimten.
Sportcampus Zuiderpark wordt voor De Haagse Hogeschool de thuisbasis voor de opleidingen HALO (lerarenopleiding) , Sportkunde en de Engelstalige opleiding International Sport Management. De opleiding Bewegingstechnologie opent er een tweede lab-omgeving. De MBO studenten in het derde en vierde jaar van de opleiding Sport- en bewegingscoördinator (niveau 4) van ROC Mondriaan maken ook gebruik van de onderwijsfaciliteiten in Sportcampus Zuiderpark.

Uiterst nauwkeurig werken

De Sportcampus moet uiterst functioneel zijn, professionaliteit uitstralen én mensen inspireren het beste uit zichzelf te halen. Het gebouw heeft een ronde gevel die we bekleedden met prefab betonnen sierelementen. Daarboven kwam een in hoogte en diepte variërende luifel met roestvrijstalen shingles. Heel fraai, maar zeer bewerkelijk. Met de producent legden we alle afmetingen nauwkeurig vast.

Duurzaam

Het ontwerp van het gebouw heeft veel duurzame elementen. De energievoorziening maakt bijvoorbeeld gebruik van een systeem met warmte-koude-opslag. Op het dak legden we 1.000 zonnepanelen en de overgebleven ruimte bekleedden we met sedum. Dit verkleint de CO2-footprint. De isolatie-eisen waren ook hoogwaardig. Geen probleem, we voerden ons werk zeer zorgvuldig uit en monitorden goed of ook echt aan alle eisen werd voldaan. Het resultaat is een prachtig sportcomplex dat ruimte biedt voor de toekomst.