Cobouw schrijft artikel over Natuurbrug Zeepoort

30 maart 2017

Schoon Beton

De natuurbrug die Ballast Nedam bouwt in de Kennemerduinen krijgt fijne zandribbels aan de onderkant. Dat vergde een eindeloze puzzel met gefreesde stroken in dubbelgekromde bekistingspanelen. En héél netjes werken.

Het wordt spannend hoe hij straks uit de kist komt. Het merendeel van de natuurbrug, die Ballast Nedam bouwt over de Zeeweg bij Zandvoort, gaat straks schuil onder een pakket grond en planten. Over kleine luchtbellen of kleurverschillen in het betonwerk maakt niemand zich dan druk. Maar dat geldt niet voor de randen en de onderkant. “Daar stond de architecten van Wurck, die we bij de D&C-aanbesteding in de armen namen, een fijn ribbelpatroon voor ogen’’, vertelt projectleider Erik van Koert van Ballast Nedam. ‘‘Als een strandvlakte waarop wind en water hebben ingewerkt.”

Lees hier het hele artikel in Cobouw (nr. 12 - 29 maart)