Heddes verbouwt voormalige V&D in Hoog Catharijne

29 maart 2017

Deze week is door Heddes Bouw & Ontwikkeling (onderdeel van Ballast Nedam) en eigenaar IEF Capital het contract getekend voor de verbouw van Rijnkade 5 in Utrecht, het pand in winkelcentrum Hoog Catharijne waar voorheen warenhuis V&D gevestigd was.

De verbouwing start in de zomer van dit jaar met streven om een jaar later de werkzaamheden op te leveren. Hierna kunnen de nieuwe 4 huurders hun winkels inrichten om begin 2019 hun deuren te openen voor het winkelend publiek.

De hoofdingangen van de winkels komen op de plek waar ook de voormalige hoofdentree van V&D zat. Aan de zijde van de gedempte Catharijnesingel ondergaat het pand een metamorfose. Deze zijde van het pand komt in de toekomst aan de in ere herstelde gracht te liggen. Het bestaande dakterras blijft gehandhaafd, hier wordt een daktuin aangelegd. Ondanks de verbouwing blijft het gebouw aan de Rijnkade haar jaren ’70 stijl behouden, maar met veel groen en glas.

“Deze opdracht is een prachtige aanvulling op onze portefeuille”, aldus Niels Doodeman van Heddes Bouw & Ontwikkeling. “Het is een uitdagend project met veel installatietechnische werkzaamheden die door ons, samen met een aantal van onze vaste partners als bouwteam,worden uitgevoerd.”