Ballast Nedam door Unibail-Rodamco gekozen als aannemer voor de casco bouw ‘Mall of the Netherlands’

02 maart 2017

Unibail-Rodamco heeft na een intensieve aanbestedingsprocedure een aantal zeer goede partijen geselecteerd voor de realisatie van Mall of the Netherlands. Aannemer voor de casco bouw van het overdekte winkelcentrum is Ballast Nedam.

Otto Ambagtsheer, Managing Director van Unibail-Rodamco: “We zijn uitermate blij met de uitkomst van de selectieprocedure en hebben er het volste vertrouwen in dat de geselecteerde aannemers ons ambitieuze project tot een goed einde brengen.”

Cenk Düzyol, CEO van Ballast Nedam: “Wij zijn zeer verheugd dat we deze opdracht hebben verworven en we mee kunnen werken aan dit mooie project. Naast het casco, zullen wij ook de complete gevel en de ondergrondse parkeergarage realiseren. Een partner als Unibail-Rodamco past perfect in de strategie van ons moederbedrijf Renaissance om via duurzame relaties wereldwijd projecten te ontwikkelen. We zijn er dan ook van overtuigd dat we dit project naar alle tevredenheid zullen afronden.”

Nevenaanneming
Mall of the Netherlands wordt gerealiseerd in de vorm van nevenaanneming, vanwege de gewenste flexibiliteit gedurende het uitvoeringsproces en de mogelijkheid om de laatste stand van de techniek in de uitvoering te integreren. “Op deze manier kunnen we inspelen op de laatste trends en ontwikkelingen binnen de retail, horeca en Leisure. Unibail-Rodamco heeft bewust gekozen voor Ballast Nedam die samen met de nevenaannemers de ingrijpende operatie zullen uitvoeren, zodat deze zo min mogelijk overlast voor de omgeving zal opleveren en de huidige winkels zo veel mogelijk operationeel kunnen blijven.” Aldus Teun Koek, Projectleider namens Unibail-Rodamco.” Aldus Teun Koek, Projectleider namens Unibail-Rodamco.

Geselecteerde nevenaannemers
Sloopwerkzaamheden: Vlasman
Bouwkuip en Grondwerkzaamheden: Sterk
Gevelwerkzaamheden: TGM
Tourniquets: Boon Edam
Verticaal transportinstallaties : Otis
Elektra installaties: Energietechniek
Werktuigbouwkundige installaties: Roodenburg
Sprinkler installaties: Trigion
Sanitaire installaties: Hoogendoorn
Bouwlogistiek: Buko

Projectmanagement
Het projectmanagement, dat verantwoordelijk is voor de uitvoeringscoördinatie, is in handen van DVP (Diepenhorst de Vos en Partners). Ditzelfde team was verantwoordelijk voor de succesvolle realisatie van De Rotterdam, een prestigieus project op de Wilhelminapier in Rotterdam.
Het projectteam van Unibail-Rodamco krijgt versterking van ingenieursbureau Connect-em en CityScapes.

Mall of the Netherlands
Winkelcentrum Leidsenhage zal na de uitbreiding en verbouwing in 2019 verdergaan als ‘Mall of the Netherlands’ en wordt met een oppervlakte van 117.000 m2 het grootste winkelcentrum van Nederland. Uniek en volledig overdekt waar bezoekers een dag lang kunnen verblijven. Centraal staan circa 280 winkels, een bijzondere architectuur zowel binnen als buiten, onderscheidende horecagelegenheden, een bioscoop met tien zalen, flag ship stores met internationale retailers, een ongekend hoog serviceniveau (vier sterren) en de versmarkt genaamd Fresh! met uitsluitend versproducten. Unibail-Rodamco investeert bijna 500 miljoen euro in de realisatie van de plannen.

Unibail-Rodamco
Unibail-Rodamco is een aan de beursgenoteerde eigenaar van winkelcentra. Het Frans-Nederlandse bedrijf is eigenaar van grote regionale winkelcentra in de belangrijkste steden van twaalf Europese landen. In Nederland is Unibail-Rodamco bekend van de winkelcentra Stadshart Amstelveen, Citymall Almere, Stadshart Zoetermeer en Leidsenhage. Unibail-Rodamco voert als eigenaar actief management van de winkelcentra door het winkelaanbod te vernieuwen en blijvend te ontwikkelen om aan te sluiten bij de veranderende behoeften van de Nederlandse consument. Informatie over Unibail-Rodamco vindt u op www.unibail-rodamco.com.

De vernieuwing van Leidsenhage kunt u volgen op www.leidsenhagevernieuwt.nl en www.mallofthenetherlands.com.