Ballast Nedam maakt de haven van Saint Lucia geschikt voor grotere cruiseschepen

27 februari 2017

Saint Lucia Air and Sea Ports (SLASPA) heeft op 16 Februari j.l. overeenstemming bereikt met Ballast Nedam International Projects B.V. voor het uitbreiden en upgraden van de haven. Na de uitbreiding zullen de bestaande cruise faciliteiten ook geschikt zijn voor het ontvangen van de Quantum Class cruiseschepen. 

St. Lucia wordt op dit moment beschouwd als een van de hotspots in het Caribisch gebied. Het heeft een fantastisch heuvellandschap met indrukwekkende kliffen en zandstranden en ligt dicht bij het eiland Martinique.

Medio april 2017 zullen we met de werkzaamheden beginnen en het project zal aan het eind van het jaar worden opgeleverd. Na het inrichten van de bouwplaats bestaan de werkzaamheden onder andere uit een uitbreiding van de huidige kade en het maken van een drietal afmeerconstructies (mooring dolphins).

De heiwerkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd, de overige werkzaamheden met lokaal personeel en onderaannemers uit de regio en St. Lucia.