Wibaut en Heddes tekenen samenwerkingsovereenkomst De Scheepmaker te Haarlem

07 december 2017
Op 28 november jl. is door Ernest van der Meijde (directeur Wibaut Ontwikkeling B.V.) en Niels Doodeman (directeur van Heddes Bouw & Ontwikkeling) de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de realisatie van 55 koopwoningen in nieuwbouwproject De Scheepmaker te Haarlem.

De Scheepmaker ligt op de oostoever van het Spaarne en bestaat uit 55 koopwoningen, uitgevoerd met luxe keuken en sanitair, vloerververwarming en een eigen overdekte parkeerplaats in het gebouw. Het project bestaat uit 10 Spaarne-appartementen, 28 stadsappartementen, 10 tweelaagse kadewoningen met entresol en 7 penthouses met dakterras.

Ontwerp

De Scheepmaker vormt het slotstuk van de nieuwe wijk het Scheepmakerskwartier. Met aan de ene kant de individuele grachtenpanden en aan de andere kant de grotere, oude fabrieken van Figee en Droste, markeert De Scheepmaker gevoelsmatig het begin van de binnenstad. Het ontwerp van het gebouw is van Van Ommeren Architecten uit Amsterdam. Het rijke Haarlemse industriële erfgoed vormde de perfecte inspiratie voor een stoer gebouw met grote raampartijen, imposante puien en een sprekende gevel. Het gebouw wordt uitgevoerd in een warm gekleurde baksteen en kent bijzondere gemetselde details met een opvallend reliëf. De openbare ruimte is ontworpen door Mark van der Heide Urban Design.

Verkoop

Op 2 oktober jl. is onder grote belangstelling de verkoop van het project van start gegaan. De verkoop is in handen van PUUR makelaars te Haarlem. Meer (verkoop)informatie over het project is te vinden op: http://www.descheepmaker.nl