Samen grensverleggend op land en zee

22 november 2017

Twee jaar na een gedeeltelijke verkoop van de offshore activiteiten, presenteert Ballast Nedam zich opnieuw op markt van duurzame (wind)energie. Met Ballast Nedam Renewables zet het bedrijf internationaal haar kennis en kunde in, ten behoeve van onshore wind, offshore wind- en solarparken. Met deze uitbreiding werkt het bouwbedrijf verder aan een duurzame toekomst.

Renewables ontwikkelt, ontwerpt, realiseert en beheert duurzame energiesystemen. Directeur Arno Uiterweerd: “25 jaar geleden bouwden wij het eerste offshore windpark van Nederland. Inmiddels hebben wij een Europese track record van 18% en dat komt overeen met meer dan 500 geïnstalleerde monopile fundaties. Deze sterke basis breiden wij nu uit met onshore windparken en solarparken.”

Passie, onafhankelijkheid en inventiviteit. Daar staat Renewables voor. Uiterweerd: “Wij zijn vrij in onze keuzes om per project de meest passende oplossing te kiezen. Altijd ‘best for project’.” Inmiddels zijn de eerste internationale partnerships en bouwteamovereenkomsten gesloten voor Renewables. Uiterweerd: “Ballast Nedam was internationaal al sterk, maar sinds we onderdeel uitmaken van Renaissance Group, zijn we nog beter in staat om de internationale markt van duurzame energie te bedienen, vanaf idee tot en met beheer.”

Renewables etaleert de passie om duurzame energie toe te passen in een maatschappij die daarom vraagt. Dit komt voort uit de maatschappelijke verantwoordelijkheid die Ballast Nedam voelt en wil nemen. Dit is in april 2017 bezegeld met de ondertekening het Sustainable Development Goals Charter van de VN. Hierdoor wordt duurzaamheid integraal benaderd en vormt het niet slechts een ambitie maar een handelskader.

Van 28 t/m 30 november staat Renewables in de ‘Dutch Village’ op de Wind Europe beurs in de RAI te Amsterdam.