Heddes Bouw & Ontwikkeling bouwteampartner West Beat Amsterdam

02 november 2017

Lingotto en Heddes Bouw & Ontwikkeling hebben de bouwteamovereenkomst getekend voor het project West Beat in Amsterdam. Aan de ondertekening ging een uitgebreide selectieprocedure vooraf.

“Afgelopen anderhalf jaar hebben wij met het ontwerpteam hard gewerkt aan het ontwerp. Wij zijn blij met de toevoeging van Heddes aan het bouwteam en gaan wij nu daadwerkelijk toe naar de realisatie van West Beat. Een mijlpaal voor het project!”, aldus Martijn Bakker, partner bij Lingotto. West Beat is ontwikkeld door Lingotto en ontworpen door Studioninedots en komt voort uit een gewonnen tender die in 2016 door de gemeente Amsterdam was uitgeschreven. In het gebouw aan de Lelylaan komen ca. 150 woningen, werk-, cultuur- en ontmoetingsfuncties plus een ondergrondse parkeergarage.

Superruimte

Kern van het ontwerp is een ‘Superruimte’ op de begane grond, meldt Studioninedots. Deze collectieve, vanaf de straat zichtbare ruimte, is 65 bij 50 meter groot en gemiddeld 8,5 meter hoog. Dankzij een constructie van bogen ontstaan ruimtes van uiteenlopende afmetingen terwijl het vloeroppervlak wordt vrijgelaten. Op die manier kan de Superruimte flexibel worden gebruikt en is die culturele activiteit binnen door de bogen steeds van buitenaf zichtbaar.
De gemeente en diverse media spraken al over het ‘wow-effect’ van dit bijzondere project. West Beat moet als ‘sprong over de ring’ een verbinding leggen tussen het centrum en stadsdeel Nieuw-West. Verder levert het gebouw een bijdrage aan de transformatie van de Lelylaan en moet het de aantrekkelijkheid van de plek als woonomgeving vergroten.

Bouwteam

“Deze opdracht is een prachtige aanwinst in onze portefeuille”, aldus Niels Doodeman van Heddes Bouw & Ontwikkeling. “Het is een iconisch project met veel bouwkundige uitdagingen. Het Heddes-team kan niet wachten om samen met het ontwerpteam dit prachtige werk verder in bouwteam uit te werken”.