Natuurbrug Zeepoort & Thialf Stadion genomineerd voor de Betonprijs 2017

16 oktober 2017

Dit jaar organiseert de Betonvereniging alweer de 20e editie van de Betonprijs. Voor de Betonprijs komen bouwwerken in aanmerking die in Nederland of, in het buitenland, door Nederlandse bedrijven zijn gerealiseerd en waarbij de goede eigenschappen van het bouwmateriaal beton op bijzondere wijze tot uiting komen. De jury bestaat uit 12 personen, een samenstelling van verschillende disciplines en expertises. 

Twee van onze projecten zijn genomineerd in de volgende categorieën:

Natuurbrug Zeepoort, categorie Bruggen & Viaducten

Volgens de jury gaat het om een ‘zeer elegante brug’ die prachtig is ingepast in het landschap. De aansluiting van de slanke kolommen en het dek en de patronen aan de onderzijde van het dek worden ‘fraaie details van het geheel’ genoemd.

Thialf Stadion, categorie Uitvoering

De jury noemt dit een ‘uitvoeringstechnisch complex en uitdagend project’. De kern van deze uitdaging ligt in het realiseren van een zeer vlakke vloer. Het project is gerealiseerd door Heddes Bouw & Ontwikkeling.

Op 15 november 2017 zullen de winnaars en de eervolle vermelding tijdens het betondiner bekend gemaakt worden. Klik hier voor meer informatie over de Betonprijs.