Ballast Nedam bouwt Transferium Deutersestraat

30 januari 2017

Ballast Nedam Parking bouwt in opdracht van de gemeente ’s-Hertogenbosch het Transferium Deutersestraat in ’s-Hertogenbosch.

De werkzaamheden met een aanneemsom van €14.997.000 worden uitgevoerd op basis van een UAV-GC overeenkomst. De werkzaamheden starten direct en de oplevering staat gepland voor het voorjaar van 2018.
Transferium Deutersestraat komt naast het Jeroen Bosch ziekenhuis te liggen en biedt plaats aan 1100 auto’s en 260 fietsen.

De ambitie is groot: energieneutraal en groen ingepast. Zo wordt het transferium voorzien van een ‘groene’ gevel en een zonnepanelendak. In het ontwerp wordt rekening gehouden met duurzaamheid, ecologie en beleving van de omgeving.

Naast de bouw van een transferiumgarage en een busstation wordt de omgeving met veel groen en twee wadi’s ingericht. Ook gaat Ballast Nedam de infrastructuur vanaf de Vlijmenseweg tot aan de garage aanpakken door de aanleg van een extra afslag, een rotonde, aanpassing van het kruispunt Vlijmenseweg, twee nieuwe fietstunnels en het verlengen van een bestaande fietstunnel.

Tijdens de bouw blijft het ziekenhuis toegankelijk voor ambulances, personeel, bevoorrading en andere hulpdiensten die gebruik maken van de toegangsweg die wordt aangepakt en waaronder de fietstunnel moet worden aangelegd.