Nachtelijke boomverplanting bij rijkskantoor de Knoop

30 maart 2016

Donderdagavond 24 maart zijn drie zeldzame stekelbomen (wetenschappelijke naam: Kalopanax septemlobus) verplaatst. Van nature komt deze soort voor in Noordoost-Azie. In Nederland zie je ze niet vaak. R Creators (een samenwerking van Strukton, Facilicom en Ballast Nedam) doneert deze stekelbomen aan de stichting Zuilen en Vecht.

​De bomen worden in opdracht van R Creators door Koninklijke Ginkel Groep verplaatst naar de Springertuin Zuilen. De bomen komen van het binnenterrein van de voormalige Knoopkazerne waar ze in de zeventiger jaren zijn aangeplant. Door de herontwikkeling van de voormalige Knoopkazerne naar rijkskantoor De Knoop moeten deze bijzondere bomen het veld ruimen. Door herplaatsing in de Springertuin kunnen de bomen behouden blijven.

Vanwege het bijzondere transport dat nodig is voor de verplaatsing, vindt het plaats in de nacht van donderdag op vrijdag. Diezelfde nacht nog worden de bomen geplaatst in de Springertuin. De Springertuin Zuilen is openbaar toegankelijk en de bomen zijn onmiskenbaar te herkennen aan de grote stekels op de bast van de boom

 

 

Herontwikkeling Rijkskantoor De Knoop

R Creators herontwikkelt in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf rijkskantoor De Knoop aan de Croeselaan in Utrecht tot een modern kantoor. Verschillende rijksdiensten zullen hun intrek nemen in het gebouw. Het wordt een gebouw waar gebruikers met plezier naar toe komen om te werken, te vergaderen en collega’s te ontmoeten.

Als De Knoop in 2018 wordt geopend, is dit gastvrije gebouw klaar voor twintig jaar gebruik, dienstverlening en samenwerking. Het project behelst de combinatie van gedeeltelijke sloop, renovatie en uitbreiding op het terrein van de voormalige Knoopkazerne voor de realisatie van een gecombineerd kantoor- en vergadercentrum van circa 30.000 m2 bruto vloeroppervlak (bvo).