Ondertekening voor nieuwbouw Amsterdam ArenA

22 december 2016

22 december 2016 - De Amsterdam ArenA maakt zich op voor een grote verbouwing. De omlopen van de eerste en de tweede ring worden verbreed. Het is de grootste verbouwing sinds de opening in 1996. Voor de uitvoering van de 1e fase aan de spoorzijde van het stadion hebben Henk Markerink, CEO van de Amsterdam ArenA en Cenk Düzyol, CEO van Ballast Nedam vandaag een contract ondertekend. Bij dit gedenkwaardige moment waren, Erman Ilicak, oprichter van Renaissance Holding, en Edwin de Kuiper CBDO van Ballast Nedam aanwezig.

Henk Markerink, CEO van de Amsterdam ArenA: “Gedurende de laatste 20 jaar is de ArenA blijven investeren in kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. Ook de nu aanstaande grote investering past in die visie. Hiermee blijft de ArenA ‘up to date’ meespelen in de top van de voetbalstadions. We zijn verheugd over de samenwerking met Founder Ballast Nedam, partner vanaf het allereerste uur, en de start van de nieuwbouw aan de oostzijde van het stadion.”

Erman Ilicak, oprichter van Renaissance Holding: “De projecten vormen de kern van Ballast Nedam en Amsterdam ArenA past daar heel goed binnen. Als Founder hebben we een waardevolle relatie met Amsterdam ArenA. We kijken met veel vertrouwen naar de toekomst om die relatie verder uit te bouwen.”

Project ArenA 2020

Project ArenA 2020 bestaat uit drie fasen. Fase 1 betreft de oostzijde van het stadion. Hiervoor verzorgt Ballast Nedam ook de detail engineering. Fase 1 zal worden opgevolgd door fase 2 (zuidzijde) en fase 3 (noordzijde). Met de voltooiing van deze 3 fases, samen met het reeds vernieuwde hoofdgebouw, is de ArenA 3600 vernieuwd.
Op hoofdlijnen zal Project 2020 voorzien in veel meer ruimte op de omlopen achter de tribunes van de 1e en 2e ring. Ook komen er extra liften, toiletten, cateringpunten en roltrappen. De kwaliteit en de service voor de stadionbezoekers worden daarmee fors verbeterd. Het aantal zitplaatsen in het stadion blijft gelijk. Het uiterlijk van het stadion verandert ook: de vorm van de Amsterdam ArenA gaat over van hol naar bol. De Amsterdam ArenA heeft van de UEFA vier wedstrijden van het Europees Kampioenschap 2020 toegewezen gekregen en heeft de ambitie om voor het EK van 2020 alle zijden van een nieuwe schil te voorzien.

Samenwerking Ballast Nedam en de Amsterdam ArenA

In de periode 1993-1996 bouwde Ballast Nedam in samenwerking met BAM de ArenA. Daarnaast is Ballast Nedam Founder van de Amsterdam ArenA. Onderdeel daarvan is de foundersovereenkomst die met de Amsterdam ArenA is gesloten. Deze overeenkomst wordt verlengd tot 2026. In dat kader bekijken beide partijen naar mogelijke partnering in diverse internationale stadionprojecten.