Delta Lloyd en Heddes Bouw & Ontwikkeling sluiten D&B contract voor transformatie kantoor naar 191 appartementen

01 december 2016

Delta Lloyd Vastgoed en Heddes Bouw & Ontwikkeling hebben een Design & Build contract gesloten voor de transformatie van vier kantoorgebouwen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam. De kantoorgebouwen worden getransformeerd naar 191 huurappartementen voor de vrije sector. De werkzaamheden starten in het eerste kwartaal van 2017, verwacht wordt dat de eerste appartementen medio 2018 worden opgeleverd. Momenteel worden de planologische procedures doorlopen.

De bestaande objecten worden gesloopt tot aan het casco. Vervolgens worden de gebouwen opgedikt zodat twee robuuste bouwblokken ontstaan. De bouwblokken worden daarna met drie nieuwe bouwlagen opgetopt. De transformatie sluit goed aan bij de omgeving van de Joan Muyskenweg. Het naastgelegen Amstelkwartier is in transitie van industrie naar woon/werk omgeving. Aan de overzijde van de Duivendrechtsevaart worden momenteel duizenden nieuwe woningen en bijbehorende voorzieningen gebouwd.

“Met deze transformatie voegt Delta Lloyd een hoogwaardig project binnen de ring van Amsterdam toe aan haar vastgoedportefeuille en wordt bijgedragen aan de transitie van dit gebied naar een aantrekkelijke woon/werk omgeving” zegt Igno Schings, Manager Vastgoed & Operations bij Delta Lloyd. “Er is een enorme vraag naar dit type woningen, we verwachten dat alle appartementen voor de oplevering verhuurd zijn”.

Het wooncomplex wordt vooral aantrekkelijk voor de ‘young professional’ die op zoek is naar een moderne, betaalbare huurwoning op een stedelijke locatie. Naast de slim ingedeelde 2 kamerappartementen wordt het mogelijk om een groter appartement te huren met een vriend of vriendin volgens het zogenaamde ‘friends’ concept. Op de bovenste verdiepingen worden een aantal ruime 4 kamerappartementen met uitzicht over de skyline van Amsterdam gerealiseerd. Alle appartementen krijgen een eigen buitenruimte.

Niels Doodeman, Directeur Heddes Bouw & Ontwikkeling: “De vraag van Delta Lloyd om als Design & Build team een voorstel te doen voor deze transformatie opgave past ons perfect! Heddes Bouw & Ontwikkeling heeft de focus op dit soort projecten gericht; een integrale contractvorm met partners die bij elkaar passen om samen te werken in regio Amsterdam. Het is een mooi compliment aan het hele team dat we deze stap hebben gezet met Delta Lloyd.“

Delta Lloyd wordt vanaf de initiatieffase tot en met de oplevering van het wooncomplex geadviseerd door Objectum Bouwadvies & Procesmanagement. Het Design & Build team bestaat uit Heddes Bouw & Ontwikkeling, Ector Hoogstad Architecten, DWA en IMd raadgevende ingenieurs.