LAUDY bouwt Moeder-Kindcentrum en nieuwe Intensive Care Unit voor St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht

28 november 2016

Onlangs heeft LAUDY, in samenwerking met ENGIE Services, opdracht gekregen voor de bouw van een nieuwe Intensive Care Unit en een Moeder-Kindcentrum bij het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht. Het project betreft een forse nieuwbouw naast het bestaande ziekenhuis van ca. 4.500 m2 en de bouw van twee gebouwlagen van in totaal 2.500 m2 bovenop een bestaande vleugel van het ziekenhuis.

In het Moeder-Kindcentrum kunnen vrouwen klinisch en poliklinisch bevallen. Er komen verlos- en kraamsuites voor moeder, partner en baby en er zal gewerkt worden volgens het Family Centered Care concept: moeder en kind worden niet gescheiden en blijven op dezelfde kamer, ook als een van de twee meer zorg nodig heeft. Voor te vroeg geboren baby’s zijn er speciale (high care) neosuites waar vader en moeder kunnen blijven slapen.