Kustwerk Katwijk & Renovatie a.s.r. genomineerd voor ‘De Nederlandse Bouwprijs’

25 november 2016

De Nederlandse Bouwprijs wordt sinds 1991 elke twee jaar uitgereikt. De jury legt de inzendingen langs de meetlat van People, Planet en Profit, daarnaast moeten de inzendingen grensverleggend, innovatief en verrassend zijn. De prijzen worden uitgereikt in vier categorieën: Gebouwen, Bouwmaterialen & Systemen, Civiele kunstwerken en Talent met Toekomst. 

​Twee van onze werken zijn genomineerd in de volgende categorieën:

  • Gebouwen – Renovatie Hoofdkantoor a.s.r.
    De jury noemt het een sterke troef dat a.s.r. heeft gekozen voor renovatie in plaats van nieuwbouw elders in de stad. De renovatie is volgens de jury ambitieus aangepakt en uiterst duurzaam uitgevoerd. “Het is bewonderenswaardig dat 98% van het bouwafval is hergebruikt.”
  • Civiele Kunstwerken – Kustwerk Katwijk
    De jury is meer dan te spreken over deze ‘schitterend vormgegeven parkeergarage/ kustbescherming en duin/ strandlandschap’. “De combinatie van verschillende functies is iconisch te noemen”, aldus de lovende jury.


Op 6 februari worden de prijswinnaars bekend gemaakt.