Heddes Bouw & Ontwikkeling gaat vernieuwde Werenfridus realiseren

04 november 2016

De nieuwbouw en renovatie van het Tabor College locatie Werenfridus in Hoorn is gegund aan Heddes Bouw & Ontwikkeling. Op vrijdag 14 oktober 2016 zijn de overeenkomsten ondertekend. Na de locatie d’Ampte wordt dit de tweede school die Heddes in korte tijd in opdracht van Stichting Onderwijshuisvesting Hoorn (SOHH) gaat verbouwen. De voorbereiding is reeds gestart, de zichtbare werkzaamheden buiten zullen begin volgend jaar starten.

Belangrijk aspect bij het realiseren van dit project, is de combinatie van renovatie en nieuwbouw. Het oorspronkelijke gebouw uit 1954 blijft behouden en wordt zo goed mogelijk in de oude staat teruggebracht. De bestaande patio wordt overkapt, hier zal de aula worden ingericht. De hal achter de hoofdentree vormt straks de verbinding tussen het bestaande gebouw en de nieuwbouw.
In de twee bouwlagen tellende nieuwbouw zal een nieuwe patio worden gerealiseerd waar leerlingen buiten kunnen pauzeren. Daarnaast zullen er vier nieuwe gymzalen worden gebouwd, met daaronder een fietsenstalling.

Gedurende de werkzaamheden zal het onderwijs aan de leerlingen elders plaatsvinden, deels in kantoorgebouwen aan de Nieuwe Steen en deels in een leegstaand schoolgebouw aan de Johannes Poststraat.

“Wij zijn er trots op om als Hoorns bedrijf in de gemeente projecten uit te mogen voeren. Het project d’Ampte dat wij eerder voor SOHH uitvoerden is zowel voor ons als voor de opdrachtgever en de gebruiker naar volle tevredenheid verlopen. Met echte samenwerking en goed communiceren kun je soms versteld staan van wat er allemaal mogelijk is. Ons team zal er alles aan doen om ook dit project samen met de juiste partners te voltooien op de juiste manier.” Aldus Niels Doodeman, directeur van Heddes Bouw & Ontwikkeling.