Siemens geeft definitieve gunning voor de bouw van een nieuwe Nacelle fabriek in Cuxhaven

19 september 2016

Na een succesvol doorlopen tender- en contractfase heeft Siemens AG op 1 augustus de definitieve gunning gegeven aan Ballast Nedam en Heitkamp Ingenieur und Kraftwerksbau GmbH, beiden onderdeel van de Renaissance Group. De oplevering van de fabriek is binnen 11 maanden. Dat is een record en daarom zijn de werkzaamheden reeds gestart.

Het bouwproject

In de nieuwe fabriek vindt de eindmontage plaats van generatoren, hubs en nacelle back-ends, samen vormen zij een volledige nacelle, de kern van offshore windturbines. Het contract omvat de bouw van een productiehal, met een hoogte tot 30 meter. Het gebied is ongeveer 55.000 vierkante meter, vergelijkbaar met 9 voetbalvelden. Naast de productiehal bouwen we een twee verdiepingen tellend gebouw van ongeveer 3.800 vierkante meter met ruimte voor kantoren en een kantine.

Bouw record

De oplevering van de fabriek vindt binnen 11 maanden plaats. Dat is een record. Met enorme snelheid bouwen we de fabriek. De productie van de zeven megawatt offshore windturbines start in de zomer van 2017. Deze snelheid is alleen mogelijk door de nauwe samenwerking tussen Siemens Real Estate, Siemens Wind Power, Architect Brüning Rein en het consortium (Ballast Nedam en Heitkamp Ingenieur en Kraftwerksbau GmbH).

Eén team

Ballast Nedam en Heitkamp Ingenieur en Kraftwerksbau GmbH zijn allebei onderdeel van de Renaissance Group. Beide bedrijven hebben wereldwijd al tientallen jaren ervaring met Siemens. We kennen elkaars sterke punten. Dit geeft ons de mogelijkheid als één team samen te werken. Zo krijgt Siemens de beste prijs-kwaliteitverhouding.