Old values, new life

01 juni 2016

Volgend op de afronding van de overname door Renaissance Construction op 30 december 2015, is een gecombineerd team van Ballast Nedam en Renaissance intensief aan de slag gegaan om een nieuwe meer operationele organisatiestructuur en een plan voor kostenreductie te realiseren. Het vertrekpunt was hierbij dat de Nederlandse projecten binnen bouw en infrastructuur de kern van het nieuwe bedrijf vormen, met als einddoel de meest kostenefficiënte en competitieve speler in de Nederlandse markt te zijn. Dit bereiken we enerzijds door verbeteringen in het operationele proces, de financiële prognoses en het werkkapitaal, en anderzijds door focus aan te brengen op specifieke markten die passen bij de expertise, medewerkers en omvang van de verschillende bedrijfsonderdelen. Tegelijkertijd verkennen we kansen in de internationale markten waar Ballast Nedam en Renaissance samen kunnen optrekken.

We hebben op deze basis de afgelopen periode hard gewerkt aan de nieuwe kaders van onze organisatie. Dat heeft geleid tot een indeling van het nieuwe bedrijf in zes divisies: Industrial, International Projects, Construction, Development, Concessions en Specialties & Supply. Samen vormen deze divisies het geheel onder de bestaande holding van Ballast Nedam.

We zijn inmiddels onderdeel van de hechte Renaissance familie en zijn er trots op dat we samen werken aan een gezonde toekomst voor Ballast Nedam. We zijn verheugd om deze nieuwe fase voor ons bedrijf te starten. We combineren de kennis en ervaring van onze twee bedrijven waardoor nieuwe kansen en mogelijkheden voor ons ontstaan. Door de overname kan Ballast Nedam haar klanten met nog meer kennis en expertise ondersteunen. Zo kunnen we onze klanten nog beter adviseren en hun project en droom verwezenlijken. 

In Nederland werken circa 2.000 medewerkers. Zij zijn en blijven onze belangrijkste succesfactor. Door hun kennis, kunde en ondernemerschap aangevuld met die van onze collega’s van de Renaissance Group en hard te werken kunnen we de ambitie waarmaken om het meest competitieve bouwbedrijf te worden. Wij willen graag met onze collega’s en (toekomstige) klanten aan dit nieuwe hoofdstuk van ons bedrijf beginnen.

v.l.n.r. Serkan Altuntop, Sander Lefevre en Cenk Düzyol

v.l.n.r. Serkan Altuntop, Sander Lefevre en Cenk Düzyol