Meander Medisch Centrum wint NVTG BouwAward

21 april 2016

Meander Medisch Centrum heeft de NVTG BouwAward 2016, categorie Cure Nederland gewonnen. Meander ontving de tweede prijs voor de International Building Award. De prestigieuze prijs werd dinsdag 19 april uitgereikt aan Meander op het Wereldcongres van de International Federation of Health Care Engineering (IFHE) dat de NVTG organiseert in het World Forum in Den Haag.

Het thema voor de NVTG BouwAward 2016 is "Een healing environment voor alle gebruikers”. De jury was lovend over het nieuwe ziekenhuis in Amersfoort en noemde het ziekenhuis voor patiënten, bezoekers en medewerkers een fysieke, mentale en sociale goede omgeving.

Het ontwerp van het ziekenhuis maakt gebruik van alle voordelen die de omgeving van het ziekenhuis biedt. Gebruikers worden uitgenodigd om naar buiten te gaan en van de omgeving te genieten. In het ziekenhuis is altijd de omgeving te bewonderen. Daarnaast wordt de open atmosfeer die het ziekenhuis ademt geroemd. De logistiek is een ander belangrijk punt. Het scheiden van de drie grote logistieke stromen van bezoekers, patienten en goederen zorgt voor rust en ruimte. Als laatste kwam ook de klimaatregulering aan bod. Door het gebruik van natuurlijk licht en ventilatie wordt een uitnodigende plek gecreëerd.

Het nieuwe ziekenhuis in Amersfoort werd eind 2013 in gebruik genomen.

De NVTG BouwAward is een prestigieuze bouwprijs die één keer in de vier jaar wordt uitgereikt. Het bijzondere van deze bouwprijs is dat de genomineerde huisvestingsprojecten vanuit een integrale benadering worden beoordeeld. Centraal staat altijd dat de huisvesting moet bijdragen aan het welzijn van de bewoners, bezoekers en medewerkers. Innovatie op het gebied van projectrealisering is bij elke editie van deze prijs eveneens een belangrijk aspect, zoals ook duurzaamheid in de meest brede betekenis en de mogelijkheden voor een gezonde exploitatie. De NVTG BouwAward is in het leven geroepen om te streven naar nog betere zorghuisvesting.