Export van 6 iQwoningen® naar Bradford, VK

30 september 2015

Bij wijze van proef heeft de Britse woningcorporatie Incommunities 6 iQwoningen® besteld voor een nieuwbouwproject in Bradford. Het is voor het eerst dat de industrieel geproduceerde iQwoningen® naar het Verenigd Koninkrijk worden geëxporteerd.

Geraldine Howley, ceo van Incommunities: ‘We zijn heel enthousiast over het vooruitzicht dat we deze moderne vorm van woningbouw naar Bradford kunnen brengen, met de voordelen van een kortere bouwtijd en kostenbesparingen.’

De ruime twee-onder-een-kap-woningen zijn onderdeel van een nieuwbouwproject van in totaal 64 woningen in Manningham, Bradford. De iQwoningen® zullen begin 2016 worden geplaatst en worden vervolgens door Incommunities afgewerkt en vanaf maart 2016 te huur aangeboden.

Artists impression: West and Machell Architects.

Artists impression: West and Machell Architects.

Incommunities

Incommunities is een van de grootste sociale woningbouwcorporaties in het Verenigd Koninkrijk en beheert circa 21.500 huurwoningen en 1.000 erfpachtwoningen in West Yorkshire. De visie en strategische koers van de organisatie is gericht op ‘Improving lives Incommunities’.

iQwoning®: een innovatief woonconcept van Ballast Nedam

De iQwoning® wordt voor 85 procent in de fabriek vervaardigd en is beschikbaar in twee series met beukmaat 5.40 en 6.30 en leverbaar in zes uitvoeringen. Alle uitvoeringen voldoen ruimschoots aan het Bouwbesluit 2015 met de nieuwe EPC-norm en kunnen bovendien ook energieneutraal gemaakt worden. De woningen hebben de eigenschappen en het uiterlijk van een traditioneel gebouwde woning.
De industriële productie levert aantrekkelijke voordelen op: een constante hoge kwaliteit, geen verspilling, een zeer korte bouwtijd, minimale overlast voor de omgeving en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.