Renovatie hoofdkantoor a.s.r. wint Nederlandse Bouwpluim

15 juni 2015

Utrecht - De renovatie van het hoofdkantoor van verzekeraar a.s.r. in Utrecht heeft de Nederlandse Bouwpluim 2015 gewonnen. Het project van bouwcombinatie Archimedes (Ballast Nedam en Kuijpers Installaties) won in de categorie Burger- en Utiliteitsbouw.

Volgens de jury van de prijs, die eens in de twee jaar wordt uitgereikt, zorgen opdrachtgever a.s.r. en de bouwcombinatie samen voor een succesvolle renovatie .“Het inschakelen van pre-mediators en een effectief communicatieapparaat spelen daarin een belangrijke rol.” De bouwcombinatie zet ketenintegratie en faseringen in om het realisatieproces te optimaliseren. Zo wordt de bouwproductie volledig afgestemd op de werkzaamheden van a.s.r., bedrijfsvoering zal ongehinderd doorgaan. Dagelijks zijn 2800 medewerkers en 350 bouwvakkers veilig aan het werk. Naast het Utrechtse renovatieproject waren Nieuwbouw Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en Waterfront Harderwijk genomineerd. Ook OV Terminal Arnhem was genomineerd, maar dan in de categorie Grond-, Weg- en Waterbouw.

De winnende en genomineerde projecten en talenten zijn een voorbeeld voor anderen en laten zien dat er een kanteling gaande is in de wijze waarop opdrachtgevers en –nemers met elkaar samenwerken. “In veel gevallen levert dit mooie resultaten op, waar niet alleen de bouwsector profijt van heeft, maar vooral ook de burger als eindgebruiker”, aldus juryvoorzitter mr. drs. L.C. Brinkman.
 
Bouwpluim
Eens in de twee jaar wordt de Nederlandse Bouwpluim uitgereikt. Stichting Nederlandse Bouwpluim tracht hiermee de sector en het publieke domein bewust te maken van de mooie resultaten die geboekt kunnen worden als opdrachtgever en opdrachtnemer op een open, transparante en coöperatieve manier met elkaar omgaan.