Ballast Nedam doet mee aan Dag van de Bouw op zaterdag 13 juni 2015

12 juni 2015

Op zaterdag 13 juni a.s. zijn negen projecten van Ballast Nedam toegankelijk voor het publiek. Op de landelijke Dag van de Bouw kunnen belangstellenden tussen 10.00 – 16.00 uur een kijkje achter de schermen komen nemen.

Wij verwelkomen u graag op één van de volgende negen projecten:

 • Avenue2: de Groene Loper Maastricht;
  Ballast Nedam en Strukton bouwen in Maastricht aan een gestapelde tunnel, met daarop een groene loper voor fietsers en voetgangers en aan weerszijden twee markante en herkenbare stadsentrees.

 • Erasmus MC Rotterdam;
  Ballast Nedam en BAM bouwen een nieuw ziekenhuis op en rond de huidige locatie. Tijdens de bouw blijft het ziekenhuis normaal in bedrijf.

 • Campus Yours Leiden;
  VORM, Ballast Nedam en Syntrus Achmea Real Estate & Finance ontwikkelen en realiseren de duurzame campus (Y)ours Leiden met circa 1.900 studentenwoningen, ruim 200 startersappartementen (huur en koop) en circa 1.100 m2 aan voorzieningen.

 • Nieuwbouw 30 senioren appartementen Opmeer;
  Ballast Nedam bouwt 30 senioren appartementen voor de gemeente Opmeer is verdeeld over twee locaties, te weten 19 appartementen aan de van Roozendaalstraat in Spanbroek en 11 appartementen in Hoogwoud. De appartementencomplexen worden gebouwd volgens het Passief Bouwen Keurmerk.

 • OV Terminal Arnhem;
  Ballast Nedam en BAM bouwen een stationshal. Het is het sluitstuk van de werkzaamheden in het stationsgebied en wordt gebouwd op en tegen diverse reeds gerealiseerde gebouwen.

 • Penitentiaire Inrichting Zaanstad;
  Ballast Nedam en Imtech bouwen een penitentiaire inrichting in. Deze biedt plaats aan ruim 1.000 gedetineerden. De penitentiaire inrichting is toekomstbestendig, kan multifunctioneel ingezet worden en is geschikt voor meerpersoonscelgebruik.

 • Renovatie hoofdkantoor a.s.r. Utrecht;
  Ballast Nedam en Kuijpers renoveren het hoofdkantoor van a.s.r. Het voldoet aan alle huidige eisen en is BREEAM gecertificeerd. Het is een complex en integraal project, doordat we renoveren met ’de winkel’ open. Dagelijks zijn 2800 medewerkers en 350 bouwvakkers veilig aan het werk.

 • Stadskantoor Venlo;
  Ballast Nedam bouwt een nieuw stadskantoor in Venlo. Venlo is de eerste regio ter wereld die de principes van cradle to cradle volledig in de praktijk wil brengen. Het nieuwe stadskantoor omvat onder andere kantoorruimte, publiekshal met expositieruimte, vergaderruimten, en een fietsenstalling.

 • Thialf, Heerenveen.
  Ballast Nedam realiseert de  vernieuwbouw van Thialf.  Het nieuwe Thialf wordt een compact gebouw – met de focus op de topsport – waar de sport en sportfaciliteiten elkaar optimaal bestuiven. Het ontwerp is vooral onderscheidend omdat de topsport en beleving centraal staan.

Meer informatie over de openstelling van deze en alle andere deelnemende projecten vindt u op www.dagvandebouw.nl.

 
Dag van de Bouw
Op zaterdag 13 juni 2015 vieren we de 10e editie van de Dag van de Bouw. In het hele land worden eenmalig grote, middelgrote en kleine bouw- en infraprojecten opengesteld voor het publiek en kun je komen kijken wat er gebeurt achter de hekken van een bouwlocatie. De Dag van de Bouw is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot en bekend publieksevenement. In 2014 namen 125.000 bezoekers een kijkje achter de schermen bij 175 bouwprojecten.