Hoofdkantoor a.s.r. opgeleverd; 2016 officiële opening

17 december 2015

Op donderdag 17 december is de derde en laatste fase van de renovatie van het hoofdkantoor van a.s.r. opgeleverd. Alle betrokkenen zijn verheugd dat de laatste vleugel nu ook in gebruik kan worden genomen. Dit alles kon alleen mogelijk worden door goede samenwerking tussen a.s.r. en de bouwcombinatie. a.s.r. gaat nu verder met o.a het terrein en de beplanting. Wanneer dit gereed is zal het kantoor officieel geopend worden.

Renoveren met de winkel open

Het pand is gerenoveerd terwijl grote delen van het gebouw in gebruik bleven voor medewerkers van a.s.r. Dat vereiste een uitstekende coördinatie van werkzaamheden tussen zowel a.s.r en de bouwcombinatie – Ballast Nedam en Kuijpers – als de bouwcombinatie met de onderaannemers. De bouwcombinatie zette ketenintegratie en fasering in om het realisatieproces te optimaliseren. Dagelijks waren 2800 medewerkers van a.s.r. en 350 bouwvakkers veilig naast en met elkaar aan het werk.

Het eindresultaat is een gebouw waar mensen met plezier en trots werken: uit het interne beoordelingssysteem van a.s.r. blijkt dat medewerkers 20x meer complimenten dan klachten geven over de werkomgeving tijdens de renovatie.

Intensieve samenwerking bekroond met Bouwpluim

Zo een ingrijpende en complexe renovatie is alleen mogelijk wanneer opdrachtgever en opdrachtnemer op een open, transparante en coöperatieve manier met elkaar omgaan. De samenwerking tussen a.s.r en de bouwcombinatie is bekroond met de Nederlandse Bouwpluim. De prijs van Stichting Nederlandse Bouwpluim, die eens in de twee jaar wordt uitgereikt, tracht de sector en het publieke domein bewust te maken van “de mooie resultaten die geboekt kunnen worden als opdrachtgever en opdrachtnemer op een open, transparante en coöperatieve manier met elkaar omgaan”. Volgens de jury van de prijs zorgen opdrachtgever a.s.r. en de bouwcombinatie samen voor een succesvolle renovatie.

BREEAM Excellent

Na voltooiing voldoet het kantoor van a.s.r. aan alle huidige eisen en is het bovendien BREEAM Excellent gecertificeerd. In het Programma van Eisen stelde a.s.r. een concrete duurzaamheidsambitie: energielabel A en streven naar BREEAM ‘Excellent’. Om die reden is er gekozen voor duurzaam materiaalgebruik, een lage milieubelasting en staat daarnaast een hoge gebruikskwaliteit centraal.

Bekijk meer informatie over dit project.