Hospital Nobo Otrobanda bedankt in Kerstsfeer

14 december 2015

(Nieuwsbericht USONA:) Willemstad, 11 december 2015 - Afgelopen vrijdag 11 december werden op het bouwterrein van Hospital Nobo Otrobanda alle partijen die het afgelopen jaar betrokken zijn geweest bij de bouw, bedankt voor hun inzet.

Op het bouwterrein - getogen in kerstsfeer – waren vertegenwoordigers van de overheid, bouwmedewerkers, SEHOS personeelsleden, het team van USONA en andere betrokkenen aanwezig. Het was een unieke gelegenheid waarbij zowel de bouwers van het nieuwe ziekenhuis als ook de toekomstige gebruikers samen kwamen.

Transitiemanager Jacques Heide gaf aan dat “Hospital Nobo Otrobanda een project is van Curaçao voor Curaçao waarbij de mens centraal staat. Doordat wij onze krachten hebben gebundeld kunnen wij een ziekenhuis realiseren die zorg levert op internationaal niveau.” Karst Ijtsma, projectmanager bouw HNO, heeft ook het belang benadrukt van samenwerking gedurende dit project. Hij heeft aangegeven dat wij er samen onze schouders onder moeten zetten om het project tot een succes te maken.

De wandelroute werd geopend door Minister van Financiën de heer Jardim en Minister van Sociale Ontwikkeling Arbeid en Welzijn mevrouw Larmonie- Cecilia en de Project Manager van Ballast Nedam de heer Karst IJtsma Ballast Nedam opende de unieke HNO wandelroute, door symbolisch het lint aan de start door te knippen. Deze wandelroute is speciaal aangelegd voor de bevolking van Curaçao, die op zaterdag 12 december 2015 van harte is uitgenodigd om tussen 9:00-16:00 uur de bouwplaats te bezoeken.

Te gast waren ook de vertegenwoordigers uit de omgeving van Otrobanda, zoals enkele docenten van de nabij gelegen St. Jozefschool, en vertegenwoordigers van verschillende wijken uit Otrobanda. Jonathan Plantijn van Federashon Adelante Domi Abou zei in een eerder interview: “Het nieuwe ziekenhuis geeft de wijk Otrobanda nieuwe kansen. Ondanks de uitdagingen, hebben we over twee à drie jaar wel een prachtig nieuw ziekenhuis dat de economische groei zal bevorderen in Otrobanda.”

Namen bouwvakkers vereeuwigd in HNO

Om de bouwmedewerkers voor altijd een speciale plek te geven in het nieuwe ziekenhuis, werden vrijdag hun handtekeningen geplaatst op één van de betonnen muren van het gebouw.
Hierbij werd een woord van dank werd uitgesproken door de heer Karst Ijtsma van Ballast Nedam en door de heer Jacques Heide als transitiemanager HNO namens USONA voor hun inzet voor dit project. Van de 253 medewerkers die bij de bouw betrokken zijn, is 94% uit de lokale economie. Dat zijn 237 lokale medewerkers, die de afgelopen maanden met trots aan de bouw van het nieuwe ziekenhuis hebben gewerkt. Om de goede samenwerking, die zo essentieel is bij een groot bouwproject als deze, nogmaals te benadrukken en vast te leggen, werd een groepsfoto gemaakt van de medewerkers die aanwezig waren.

Van links naar rechts: Mr J. Jardim - Minister van Financiën, Mr. F. Schepers - Medisch directeur SEHOS (Huidige ziekenhuis), Mr. K. IJtsma - Ballast Nedam, Mr. J. Heide - Usona (vertegenwoordiger opdrachtgever) , Mevr.. C. Larmonie - Minister van SOAB (Sociale zeken)