Volle bak bij opening nieuwe stationshal Arnhem

(Nieuwsbericht ProRail:) Utrecht, 19 november 2015 - Na jaren van bouwen was het dan vanavond eindelijk zover: de nieuwe stationshal van Arnhem is feestelijk geopend. Vanavond rond 18.30 uur werd met een druk op de rode knop de video "De reizigers van Arnhem" gestart, waarmee de nieuwe stationshal officieel van de reiziger werd.

Samenspel

Samen met Sharon Dijksma (staatssecretaris van infrastructuur en milieu), wethouder Gerrie Elfrink (gemeente Arnhem), gedeputeerde Conny Bieze (provincie Gelderland), Roger van Boxtel (NS) opende Pier Eringa (ProRail) de nieuwe stationshal van Arnhem. Pier Eringa roemde de prachtige constructie van de nieuwe terminal en was vol lof over de samenwerking met de betrokken partijen, maar bovenal bedankte hij de reizigers voor al hun geduld in de afgelopen jaren.

Voor opening al in de prijzen gevallen

Van de week betitelde de Volkskrant de nieuwe OV terminal van Arnhem als het meest wulpse station van Nederland, vanwege het unieke ontwerp van architect Ben van Berkel van UNStudio. En gisteren won de nieuwe OV-terminal, nog voor de officiële opening op de jaarlijkse Betondag, de betonprijs in de categorie Utiliteitsbouw.

Over Arnhem

In opdracht van ProRail, de gemeente Arnhem, NS, provincie Gelderland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu hebben Ballast Nedam en BAM de nieuwe stationshal gebouwd. Een paar jaar geleden zijn er al extra sporen en perrons aangelegd. Door deze vernieuwing kan de capaciteit groeien op de spoorlijnen van en naar Utrecht, Nijmegen, Zutphen en Duitsland. De bouw van de stationshal vormt de kroon op de vernieuwing van het stationsgebied Arnhem en zorgt voor een logische verbinding tussen de verschillende vormen van openbaar vervoer.