OV Terminal Arnhem wint Betonprijs 2015

Op 18 november (de avond voor de officiële opening) heeft OV Terminal Arnhem de Betonprijs 2015 in de categorie Utiliteit in ontvangst genomen.

Oordeel van de jury

Het ontwerp voor CS Arnhem heeft een lange weg doorgemaakt. De Bijzondere constructie vroeg een aanpassing van de oorspronkelijke opzet en voorkeur. Hierdoor is de basisconstructie weliswaar in staal uitgevoerd, maar het dak in betonelementen en dit maakt het een bijzonder project. De toepassing van vervormbare mallen maakte het mogelijk om juist in beton de complexe vorm te bekleden en het gebruik van beton als bekledingmateriaal en als zichtelement waardeert de jury.

Daarnaast ziet de jury stations in z'n algemeenheid als verblijfsruimte en niet als puur infrastructurele oplossing. Dit maakt juist dat dit project in utiliteitsbouw thuis hoort.