OV Terminal Arnhem decor voor Technical Tour tijdens international IASS congres

31 augustus 2015

Op de laatste dag (21 augustus) van het internationale IASS- (International Association for Shell and Spatial Structures) congres kreeg een select gezelschap met deelnemers uit de hele wereld de kans om, als één van de laatste groepen, een kijkje achter de schermen te nemen bij de OV Terminal Arnhem. Deze gelegenheid werd met beide handen aangegrepen.

De internationale groep wetenschappers kreeg eerst een korte introductie in het ontwerp en de realisatie van de OV Terminal door ProRail (opdrachtgever), UNStudio (architect) en de bouwcombinatie (BAM en Ballast Nedam). Daarna kon de groep met eigen ogen het huzarenstukje bewonderen. Ze namen uitgebreid de tijd om met eigen ogen het uitdagende ontwerp van UNStudio te aanschouwen, hierover in dialoog te gaan en foto’s te nemen. De groep was zichtbaar onder de indruk van het feit dat de organische lijnen tot stand zijn gekomen met behulp van scheepsbouwtechniek in plaats van de traditionele betonbouw.

Over enkele weken is de oplevering van OVT Arnhem en dan is de stationshal door iedereen te bewonderen.