Hoogste punt bereikt voor a.s.r.

10 juli 2014

Door ab te seilen van het a.s.r. hoofdkantoor vierden a.s.r. en Bouwcombinatie Archimedes vof, bestaande uit Kuijpers en Ballast Nedam, gezamenlijk op het bereiken van het hoogste punt.

Deze mijlpaal geeft aan dat de renovatie van het kantoorpand conform planning verloopt.

Renoveren met de winkel open
De duurzame renovatie is een complex en integraal project, met name omdat het pand wordt gerenoveerd terwijl grote delen ervan in gebruik blijven. Het kantoor van a.s.r. is met 85.000 m² één van de grootste kantoorgebouwen in Nederland. Duurzaamheid staat centraal bij deze renovatie. Inmiddels is het Breeam ontwerpcertificaat Excellent en het energielabel A behaald. Na de renovatie is het energieverbruik 50 procent lager en ook de totale exploitatiekosten zullen dan gehalveerd zijn. De eerste kantoorvleugel is in maart 2014 in gebruik genomen. De tweede kantoorvleugel wordt begin 2015 opgeleverd en de derde vleugel eind 2015. Het hernieuwde kantoor telt na renovatie 2.800 werkplekken voor 4.000 FTE.