Ballast Nedam geeft startsein voor koopwoningen Weidelanden

22 mei 2014

Op 21 mei is het officiële startsein geven voor de bouw van 16 eengezinswoningen, 9 semibungalows en 4 twee-onder-één-kapwoningen in het nieuwbouwproject Weidelanden in Hazerswoude-Dorp.

Namens de gemeente Alphen aan den Rijn, waartoe Hazerswoude-Dorp behoort, verrichte wethouder Hoekstra de officiële handeling.

Wethouder legt funderingsbalk
Wethouder Tseard Hoekstra kreeg de eer om een voor hem niet alledaags werk te verrichten. Voor de 16 eengezinswoningen, die volgens het innovatieve iQwoning® concept van Ballast Nedam worden gebouwd, is deze week de fundering gelegd. Aan de wethouder de taak om de laatste funderingsbalk van deze woningen te plaatsen. Als ware bouwvakker legde hij de balk op de juiste plaats en gaf hiermee het officiële startsein voor de bouw, waarna alle genodigden, onder wie uiteraard ook de toekomstige bewoners van Weidelanden, werden uitgenodigd om gezamenlijk het glas te heffen.

Nieuwbouwproject kent lange geschiedenis
In zijn toespraak memoreerde wethouder Hoekstra aan de lange aanloop die het project Weidelanden heeft gekend. Na vele jaren van onderhandeling tussen de, destijds nog, gemeente Hazerswoude-Dorp en Ballast Nedam, is in september vorig jaar de verkoop gestart van de woningen in deelplan 1. De voorspoedige verkoop, 23 van de 29 woningen zijn inmiddels verkocht, heeft uiteindelijk geresulteerd in de officiële start van het project. Wethouder Hoekstra is verheugd dat Hazerswoude-Dorp er op deze manier een mooie wijk bij krijgt, die geheel wordt geïntegreerd in de omgeving.

Kopers zijn ambassadeurs
Marcel Pfaff, directeur van Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling West, complimenteerde naast de gemeente alle betrokken partijen die dit resultaat mogelijk hebben gemaakt. Een speciaal welkom voor de kopers van de 23 woningen die graag gezien worden als ambassadeur van Weidelanden.

Innovatief woonconcept
De 16 eengezinswoningen in deelplan zijn iQwoningen. De iQwoning® is een innovatief woonconcept van Ballast Nedam. De behoefte van de bewoner staat bij de ontwikkeling centraal. Het is een woning met de eigenschappen en het uiterlijk van een traditioneel gebouwde woning. Toch wordt de woning grotendeels in de fabriek vervaardigd en dat levert aantrekkelijke voordelen op: constante hoge kwaliteit, geen verspilling, een zeer korte bouwtijd, minimale overlast voor de omgeving en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Oplevering nog dit jaar
Met de bouw van deelplan 1 krijgt Weidelanden nog meer vorm. De prognose is dat de 29 koopwoningen eind dit jaar worden opgeleverd. Omdat de verkoop zo voorspoedig gaat wordt er binnen Ballast Nedam intensief nagedacht over de invulling van het volgende deelplan. In totaal zijn er in de wijk Weidelanden circa 210 woningen gepland.

 

woneninweidelanden.nl