Negen Ballast Nedam projecten doen mee aan de Dag van de Bouw

19 mei 2014

Zaterdag 24 mei vindt voor de negende keer de Dag van de Bouw plaats. Leden van Bouwend Nederland stellen eenmalig de bouw- en infraprojecten open voor het publiek.

Ballast Nedam laat geïnteresseerden bij negen projecten een kijkje achter de hekken nemen om te laten zien hoe we blijvende kwaliteit realiseren. Vorig jaar waren er in totaal 125.000 bezoekers.
De projecten stellen de bouwplaats open tussen 10:00 en 16:00 uur. Woon je in de buurt en ben je geïnteresseerd in een van deze projecten? Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Amstelcampus Hogeschool van Amsterdam - Nieuwbouw Wibauthuis
Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling Speciale Projecten

Het gloednieuwe Wibauthuis krijgt een open en transparant uiterlijk en wordt de thuisbasis voor de domeinen Maatschappij en Recht en Economie en Management van de HvA. Onder het gebouw komen een parkeergarage en een grote fietsenkelder.
Locatie: Wibautstraat 3, 1091 GH Amsterdam
Meer informatie: www.amstelcampus.com

Nieuwbouw 157 woningen Tugelaweg
Heddes Bouw & Ontwikkeling

Ymere vernieuwt vijf woonblokken aan de Tugelaweg. Blok 3 en 4 worden vervangen door comfortabele nieuwbouw: 157 woningen en twee parkeergarages. De woningen zijn bestemd voor de verkoop, markthuur en sociale huur.
Locatie: Tugelaweg, Amsterdam
Meer informatie: www.heddes.nl

Nieuwbouw 233 studentenwoningen Uilenstede Oost fase 2
Heddes Bouw & Ontwikkeling en Ursem Modulaire Bouwsystemen

Voor studentenhuisvester DUWO werken Heddes en Ursem aan een gebouw met 233 woningen op de campus Uilenstede in Amstelveen. Het gebouw wordt helemaal modulair gerealiseerd: voor een hoogte van elf verdiepingen is dat een primeur in Nederland.
Locatie: Uilenstede, Beneluxbaan Amstelveen
Meer informatie: www.ursem.nl

Kustwerk Katwijk
Ballast Nedam Infra, in combinatie met Rohde Nielsen

De kust bij Katwijk wordt versterkt met bredere duinen, waarin een dijk schuilgaat met daarachter een ondergrondse parkeergarage met 670 plaatsen. Deze dijk-in-duin oplossing biedt veiligheid en parkeerruimte, met behoud van de ruimtelijke kwaliteit.
Locatie: Strandweg, Katwijk aan Zee
Meer informatie: www.kustwerkkatwijk.nl

Openbaarvervoerterminal Arnhem
Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling Speciale Projecten, in combinatie met BAM Utiliteitsbouw

In de nieuwe Openbaarvervoerterminal komen alle vervoersvormen samen onder één dak: treinstation, (trolley-) busstation, parkeergarage en fietsenstalling. Het project maakt deel uit van Arnhem Centraal en wordt gebouwd in opdracht van de gemeente Arnhem, NS en Prorail.
Locatie: Willemsplein, Arnhem
Meer informatie: www.arnhemcentraal.nu

Nieuwbouw Avans Hogeschool Breda, aanpassing locatie
Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling Zuid

Terwijl de schoolgebouwen uit de jaren 60 en 70 in gebruik blijven, ondergaan ze een complete metamorfose. In fasen worden de binneninrichting en installatie gemoderniseerd, de gebouwen technisch ingepakt en krijgt het complex een eigentijdse uitstraling.
Locatie: Lovensdijkstraat 61-63, 4818 AJ Breda
Meer informatie: http://punt.avans.nl

Openbaarvervoerterminal Breda
Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling Speciale Projecten, in combinatie met Hurks Groep

Het nieuwe station Breda wordt een vervoersknooppunt voor trein, bus, auto, fiets en voetganger, ingebed in de grootschalige stedelijke ontwikkeling Via Breda. De opdrachtgevers voor dit grootschalige, integrale project zijn ProRail, de Gemeente Breda en NS Stations.
Locatie: Stationslaan 1, Breda
Meer informatie: www.viabreda.nl

A2 Maastricht – Dubbellaagse tunnel
Ballast Nedam Infra Speciale Projecten, in combinatie met Strukton (Avenue2)

De dubbellaagse A2-tunnel in Maastricht wordt de eerste tunnel met twee keer twee buizen boven elkaar voor auto- én vrachtverkeer in Europa. De tunnel is onderdeel van het integrale plan De Groene Loper voor A2 Maastricht, dat gerealiseerd wordt door Avenue2.
Locatie: Stadionplein 18, Maastricht
Meer informatie: www.a2maastricht.nl

Aquaduct Leeuwarden
Ballast Nedam Infra

Het Margaretha Zelle aquaduct in het Van Harinxmakanaal in Leeuwarden is onderdeel van de aanleg van de Westelijke invalsweg. Zo wordt Leeuwarden ook in de toekomst bereikbaar gehouden.
Locatie: Archimedesweg 3B, Leeuwarden
Meer informatie: www.vrij-baan.nl

Kijk voor het programma van de bovenstaande projecten op de projectwebsite of op www.dagvandebouw.nl. Op deze website is tevens alle informatie te vinden over de Dag van de Bouw en alle deelnemende projecten.