Ballast Nedam en Kuijpers bouwen Sportcampus Zuiderpark

Ballast Nedam en Kuijpers hebben van de gemeente Den Haag en De Haagse Hogeschool de definitieve gunning ontvangen voor de nieuwbouw van de Sportcampus Zuiderpark.

Het contract is gegund op basis van de economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) en de totale waarde van het contract bedraagt circa € 47 miljoen.

De Sportcampus Zuiderpark is een initiatief van de gemeente Den Haag en De Haagse Hogeschool om op de plaats van het oude ADO-stadion in het stadsdeel Escamp een unieke locatie te vestigen voor sport, onderwijs en bewegen.

In aansluiting op de bestaande sportvoorzieningen in het Zuiderpark komt er een nieuw sportcomplex van ruim 30.000 m² bvo, dat voor het grootste deel bestaat uit gemeentelijke sporthallen, de nieuwe huisvesting van de opleidingen HALO en Sportmanagement van De Haagse Hogeschool en een dependance voor de sportopleidingen van het ROC Mondriaan. Het uitgangspunt van het nieuwe complex is om een CO2-neutraal gebouw te realiseren.

Het complex omvat onder meer een topsporthal met een tribunecapaciteit voor circa 3.500 toeschouwers, twee breedtesporthallen, een hal voor beachvolley en beachsoccer, een turnhal, een danszaal, een dojo voor oosterse vechtsporten, gymzalen, collegezalen en project- en onderzoekruimten met alle bijbehorende voorzieningen en faciliteiten. De bouw start in april 2015 en de Sportcampus Zuiderpark zal in augustus 2016 worden opgeleverd.

Ballast Nedam verzorgt het bouwkundige deel en Kuijpers is verantwoordelijk voor de installatietechnische werkzaamheden. Op dit moment werken de beide bedrijven samen aan de renovatie van het hoofdkantoor van a.s.r. en eerder hebben zij ook het nieuwe Stadshuis van Nieuwegein gerealiseerd.

Download dit persbericht in pdf formaat


Ballast Nedam richt zijn strategische focus op het in Nederland en internationaal succesvol verwerven en uitvoeren van integrale projecten op de werkgebieden huisvesting, mobiliteit, energie en natuur. Daaraan gerelateerde activiteiten in de nichemarkten bouwen we verder uit en we werken aan projecten waar we door onze specialistische kennis en kunde het verschil maken voor de opdrachtgever. Ballast Nedam hanteert daarbij een gedifferentieerde marktbenadering vanuit drie divisies.
Met verdere industrialisatie van het bouwproces door de inzet van innovatieve modulaire concepten en standaardisatie realiseert Ballast Nedam blijvende kwaliteit tegen de laagst mogelijke levenscycluskosten voor zijn opdrachtgevers en de maatschappij. Het aandeel Ballast Nedam is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) van NYSE Euronext. www.ballast-nedam.nl  

Kuijpers is een professionele technisch dienstverlener met 800 medewerkers en een omzet van 160 miljoen euro. Kuijpers verzorgt technische installaties in zowel gebouwen als industrie én zorgt voor het onderhoud daarvan. Hierdoor voldoen installaties jarenlang aan de gestelde eisen. Het bedrijf profileert zich met oplossingen op het gebied van milieuvriendelijkheid, energiezuinigheid en veiligheid. Kuijpers combineert zijn sterke klantgerichtheid met de aandacht voor de ontwikkeling en belangen van zijn medewerkers. Het 4e generatiefamiliebedrijf heeft vestigingen in Arnhem, Den Haag, Helmond, ’s-Hertogenbosch, Oosterhout, Roosendaal, Tilburg en Utrecht. www.kuijpers.nl