Schiphol Group en Ballast Nedam ondertekenen contract nieuwe Parkeergarage P3

18 december 2014

Schiphol Nederland B.V. en Ballast Nedam hebben op 17 december een overeenkomst getekend voor de realisatie van een nieuwe Parkeergarage P3 op Schiphol. Het betreft een design & construct contract.

De opdracht is gegund op basis van EMVI (economisch meest voordelige inschrijving).

De parkeergarage wordt gebouwd vooraan bij de entree van het lang parkeren terrein P3. Schiphol wil hiermee een capaciteitsuitbreiding realiseren en de gebruikers van de garage extra comfort bieden. Verdeeld over zes lagen komen er ruim 2.600 parkeerplaatsen bij.
Het ontwerp van Zwarts & Jansma Architects levert een kwalitatief hoogwaardige parkeergarage met een duidelijke en lichte indeling. In de uitvoeringsplannen wordt gestuurd op een voorspelbare uitvoering en effectief omgevingsmanagement.

De voorbereiding van het project start direct na ondertekening. Op 1 juli 2015 start de bouw en in de loop van 2016 zal de garage in gebruik worden genomen.


Download dit persbericht in pdf formaat


Ballast Nedam richt zijn strategische focus op het in Nederland en internationaal succesvol verwerven en uitvoeren van integrale projecten op de werkgebieden huisvesting, mobiliteit, energie en natuur. Daaraan gerelateerde activiteiten in de nichemarkten bouwen we verder uit en we werken aan projecten waar we door onze specialistische kennis en kunde het verschil maken voor de opdrachtgever. Ballast Nedam hanteert daarbij een gedifferentieerde marktbenadering vanuit drie divisies.
Met verdere industrialisatie van het bouwproces door de inzet van innovatieve modulaire concepten en standaardisatie realiseert Ballast Nedam blijvende kwaliteit tegen de laagst mogelijke levenscycluskosten voor zijn opdrachtgevers en de maatschappij. Het aandeel Ballast Nedam is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) van NYSE Euronext. www.ballast-nedam.nl