Marc Lamboo

Project Engineer

Marc Lamboo

"Mijn missie? Bijdragen aan het economisch interessanter maken en daardoor het versnellen van de energietransitie."

Na mijn studie Waterbouwkunde aan de TU Delft en een korte periode bij een waterbouwkundig ingenieursbureau, heb ik mijn eerste projectervaring opgedaan bij de bouw van een offshore windpark in de Duitse Noordzee. Hier ben ik geïnfecteerd geraakt door het ‘offshore wind virus’. Ik heb een enorme drive om te zien hoe deze wereld zich ontwikkeld. Zeker omdat de offshore wind industrie nu een beweging maakt van de ondiepere Noord- en Oostzee met standaard monopile funderingen, richting andere zeeën en landen met meer uitdagende omstandigheden. De 'standaard' oplossingen zijn daardoor niet overal meer toepasbaar.

Sinds een jaar ben ik werkzaam bij Ballast Nedam Renewables en specifiek bij Ballast Nedam Offshore. Met een jong en enthousiast team zijn we bezig aan een comeback op de offshore wind markt. De aanpak van het team is op mijn lijf geschreven. Ik ben leergierig en creatief in het vinden van de beste oplossing. We gaan uit van het principe ‘Best for Project’. We doorgronden de uitdagingen en risico’s van de klant en bieden een oplossing op maat, in plaats van de meest gebruikelijke oplossing. Onze expertise komt het best tot zijn recht bij uitdagende projecten.

Belangrijkste wapenfeit

Collega’s, partners en leveranciers verbinden en enthousiasmeren na de overnameperiode van Ballast Nedam. Daarnaast bouw ik aan Ballast Nedam Offshore en breng een professionaliseringsslag, zodat we terugkeren op het hoogste niveau. Verder draag ik bij aan de ontwikkeling van vernieuwende installatieconcepten op het gebied van Offshore en Onshore Wind.

Hoe denk ik de bouwwereld te gaan veranderen?

De wereld verkeert op dit moment middenin een energie transitie van een enorme omvang. Deze is onder andere aangewakkerd door de bewustwording over de verantwoordelijkheid die we dragen voor de klimaatverandering. De  energiebehoefte neemt sterkt toe door de stijgende wereld-welvaart. De wereld verandert snel en dat brengt grote uitdagingen met zich mee. Dat vraagt om ingenieurs die flexibel en vindingrijk zijn. Zij moeten deze verandering mogelijk  maken én de juiste richting op sturen.

Ik zet mijn passie, nieuwsgierigheid en drive om in betere projectoplossingen, zodat ik meewerk om deze bewustwording en transitie economisch interessanter te maken en op die manier ook te versnellen.