Erik Hooijschuur

Projectleider

Erik Hooijschuur

"Blijf niet hangen in de gebaande paden. Het is mijn overtuiging dat een opdrachtgever ons inhuurt, omdat we een specialist zijn en ze onze hulp nodig heeft om hun doel te verwezenlijken."

Hooijschuur werkt sinds zijn afstuderen bij Ballast Nedam. Hij heeft in een korte tijd een flinke groei meegemaakt, waardoor hij nu projectleider is. Hoe gek het ook klinkt, hij is niet zozeer geïnteresseerd in techniek (waarvan hij de waarde niet onderschat), maar meer de organisatie, processen en menselijke kant. “Gedurende mijn cursus ‘de congruentiemanager’ zei een medestudent ooit; “Werk jij in de bouw? Dat geloof ik niet! Daar ben jij toch helemaal geen type voor”. Dit omschrijft in een notendop waarom ik denk dat ik onderscheidend kan zijn in de bouw.” Hooijschuur heeft met deze manier van werken veel bereikt in zijn loopbaan, zo heeft hij de uitbreiding van de Johan Cruijf ArenA als eindverantwoordelijke begeleid.

Wapenfeiten:
  • Hooijschuur heeft de businesscase over het gebruik van prefab cellen succesvol afgerond. Uiteindelijk is die businesscase gebruikt voor de cellen van Justitieel Complex Zaanstad. In een half jaar stonden 667 cellen op hun plek.
  • Hij heeft werkprocessen van de werkvoorbereiding verder ontwikkeld.
  • Hij heeft een projectmanagementplan met een collega ontwikkelt en geïmplementeerd.
  • Als eindverantwoordelijke heeft hij de uitbreiding van de Johan Cruijf ArenA succesvol afgerond.
Hoe ga jij de bouwwereld veranderen?

“Door niet te blijven hangen in de gebaande paden. Het is mijn overtuiging dat een opdrachtgever ons inhuurt, omdat we een specialist zijn en ze onze hulp nodig hebben om hun doel te verwezenlijken. Daarbij probeer ik onderscheidend te zijn. Bij de Johan Cruijf ArenA bijvoorbeeld hebben we een looproute gedurende evenementen door onze bouwplaats gemaakt als oplossing voor een trap die gesloopt moest worden. Vanuit bouwoogpunt was dit niet gewenst, maar uiteindelijk bleek  het een succesvolle en zeer effectieve oplossing waarmee de belangen van de opdrachtgever zijn gewaarborgd.”