Ballast Nedam sluit bouwteamovereenkomst voor revitalisatie en uitbreiding van WTC Amsterdam

CBRE Global Investors en Ballast Nedam hebben vandaag de bouwteamovereenkomst gesloten voor de revitalisatie en uitbreiding van het World Trade Center (‘WTC’ ) aan de Zuidas in Amsterdam. Het WTC is onderdeel van het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beursgenoteerd vastgoedbeleggingsfonds dat beheerd wordt door CBRE Global Investors. Op de hoek van de Strawinskylaan en de Beethovenstraat komt een extra toren - de tiende - goed voor 32.000 m2 kantooroppervlak. De naastgelegen D-toren in de oudbouw wordt tegelijkertijd gerevitaliseerd en met de nieuwbouw verbonden.

Bouwteam

CBRE Global Investors, haar adviseurs en Ballast Nedam werken in het Bouwteam samen de engineering van de revitalisering en uitbreiding van het WTC verder uit. Gezamenlijk bereiden zij het project zodanig voor dat dit resulteert in een voor CBRE Global Investors’ aanvaardbaar en uitvoerbaar definitief ontwerp (DO Plus), respectievelijk uitvoeringsontwerp (UO) met bijbehorende documenten zoals planningen, tekeningen, faseringen en rapportages. Deze bouwteam fase loopt tot in het eerste kwartaal van 2018, waarna in april 2018 CBRE Global Investors definitief kan besluiten tot de start van de bouwwerkzaamheden.

WTC in gebruik tijdens revitalisering en uitbreiding

WTC Amsterdam is een dynamische commerciële ‘wereldstad’, bevolkt door ongeveer driehonderd bedrijven. Het ligt in het centrum van de Amsterdamse Zuidas. Deze ‘wereldstad’ moet tijdens de revitalisering en uitbreiding van Toren D gewoon kunnen doordraaien. De werkprocessen worden aangepast op het primaire proces van het WTC, waardoor het WTC niet stil komt te liggen. In eerdere projecten heeft Ballast Nedam reeds laten zien dat zij bijzonder ervaren zijn in het vervullen van deze rol.

Ruimte is schaars

Doordat ruimte aan de Zuidas schaars is, wordt de bouwplaats krap en zijn bouwplaatsmanagement en een uitgekiend logistiek proces essentieel. Naast de uitbreiding van het WTC met een complete toren, wordt ook een twee-laagse ondergrondse parkeergarage horizontaal uitgebreid.