Studentenwoningen Hildebrandpad publieksfavoriet voor Leidse Architectuurprijs

Het Hildebrandpad in Leiden waar Ursem 504 modulaire studentenwoningen realiseerde, heeft de meeste publieksstemmen gekregen voor de Leidse architectuurprijs.

Ruim 1.700 geïnteresseerden stemden via de website van het Leidsch Dagblad op hun favoriete gebouw. Het Hildebrandpad kreeg 299 stemmen.

De vakjury koos het nieuwe Centre for Human Drug Research van architectenbureau cepezed als winnaar van de tweejaarlijkse architectuurprijs.

Over Hildebrandpad
De kant-en-klare woningen op het Hildebrandpad werden in 2012 door bouwcombinatie Ursem-Trebbe geleverd en geplaatst. In het pand wonen 504 studenten. Het ontwerp van het gebouw is van Claus en Kaan Architecten. "Het ontwerp draagt bij aan Leiden als kennisstad en bovendien werd het met behulp van een nieuwe techniek in slechts 12 maanden gebouwd", aldus wethouder Pieter van Woensel (Wethouder Ruimtelijke Ordening, Binnenstad en Publiekszaken van Leiden).

DUWO –specialist in studentenhuisvesting- geeft aan dat deze bouwmethode betaalbare en rendabele studentenwoningen oplevert en is blij met de erkenning voor het project.

Modulair bouwen
Ursem Modulaire Bouwsystemen B.V. is een deelneming van Ballast Nedam, die anticipeert op veranderingen in de markt door industrialisatie van het bouwproces. Met modulaire producten geven we een passend antwoord op de levenscyclusmanagementbenadering van opdrachtgevers en de veranderende maatschappelijke wensen en eisen van eindklanten. Deze nieuwe manier van bouwen brengt niet alleen een verhoogde constante kwaliteit met zich mee, maar speelt ook in op relevante duurzaamheidaspecten.

Ballast Nedam bedient zowel de nieuwbouw- als de renovatiemarkt van de woning- en utiliteitsbouw met verschillende modulaire concepten en producten.