Start verkoop van 65 koopappartementen (Y)ours Leiden

Op woensdag 22 mei start de verkoop van de eerste 65 koopappartementen van (Y)ours Leiden.

(Y)ours Leiden ligt ten zuiden van het centrum en biedt woonruimte voor studenten en starters. In het plangebied worden in totaal 1.900 studentwoningen en ca. 205 starterswoningen gerealiseerd.
VOF de Leidse Schans, een ontwikkelcombinatie bestaande uit Ballast Nedam en VORM, ontwikkelt en realiseert het totale plan.

Tussen 18.00 en 20.00 uur zijn alle geïnteresseerden van harte welkom in het ROC Lammenschans Leiden (Bètaplein 18 in Leiden). Het (Y)ours team geeft uitleg over het plan en de woningen. De bezoekers ontvangen een compleet informatiepakket over de woningen met daarbij de prijslijst en het inschrijfformulier. Het inschrijfformulier kan tot 31 mei uiterlijk 17.00 uur ingezonden worden.

Tijdens deze start verkoop, om 18.30 uur, onthult wethouder Pieter van Woensel samen met ontwikkelaars van het plan, Niek Smook en Hans Boender, het verkoopbord langs de Lammenschansweg.

Fase 1, 65 koopappartementen
Fase 1 bestaat uit een appartementengebouw van 125 appartementen, waarvan 65 koopappartementen. Er zijn 1-, 2- en 3-kamerappartementen beschikbaar. De woningen zijn divers en zeer compleet. De woning is inclusief keuken, badkamer en tegelwerk. Alle woningen hebben een ruime buitenruimte. De meeste woningen hebben een eigen parkeerplaats achter het gebouw.

Het appartementengebouw is milieuvriendelijk en energiezuinig. Het gebouw wordt aangesloten op een duurzame warmteopwekkingsinstallatie, onderdeel hiervan zijn zonnecollectoren op het dak. De woningen krijgen het energielabel A+++.

De verkoopprijs voor de 1-kamerappartementen is vanaf € 78.900,- v.o.n.. De verkoopprijs voor een 2-kamerappartement is vanaf € 119.850,-- v.o.n. en een 3-kamerappartement heeft een verkoopprijs vanaf € 144.850,-- v.o.n.

Financieringsmogelijkheden
Om de aankoop van een appartementen bereikbaar te maken voor een grote startersdoelgroep, worden er diverse financieringsmogelijkheden geboden. Zo kan een koper gebruik maken van de starterslening die, in samenwerking met de gemeente, aangeboden wordt of kan men de woning kopen met grondafsplitsing via de Duokoopregeling.


(Y)ours Leiden
(Y)ours Leiden komt op een bijzondere plek in Leiden, op 5 minuten fietsafstand van het centrum en in nabijheid van station Lammenschans. Een plek met alle faciliteiten en openbare voorzieningen, zoals winkels, scholen, bus- en treinstation, supermarkt en dergelijke in de nabije omgeving. Een nieuwe en veelbelovende plek ten zuiden van het centrum. Divers en dynamisch. Betrokken en begaan.

(Y)ours krijgt een uniek en dynamisch hart. Een park met veel ruimte voor interactie en ontmoetingsmogelijkheden.

Meer informatie over het project (Y)ours Leiden vindt u op de website www.yoursleiden.nl.

Download dit persbericht in pdf formaat