Ballast Nedam verkoopt laatste grond Liesbosch aan GaragePark

Ballast Nedam heeft het laatste stuk grond in eigen beheer op bedrijventerrein de Liesbosch, verkocht aan GaragePark Nederland.

Het betreft een oppervlakte van 6.700 m2 waar 180 kleinschalige garage- en bedrijfsunits in vier verschillende formaten zullen worden gerealiseerd. De Boorder Bedrijfshuisvesting B.V. heeft namens Ballast Nedam deze transactie tot stand gebracht.

GaragePark Nieuwegein wordt in fases gerealiseerd en heeft een hoog opleveringsniveau, diverse faciliteiten en een uitstekende beveiliging. De garage- en bedrijfsunits zijn te gebruiken voor diverse doeleinden, waaronder selfstorage, transportoverslag, bedrijfsunit, koel en/of vriesruimte of als garagebox. De units worden zowel te huur en te koop aangeboden. De verkoop van deze units is onlangs gestart.

De Liesbosch is in 1934 in het bezit gekomen van Ballast Nedam. Na jarenlang dienst te hebben gedaan als scheepswerf en machinefabriek besloot Ballast Nedam in de jaren 90 zijn industriële activiteiten te herstructureren en De Liesbosch te revitaliseren. Het zuidelijke en middendeel zijn verkocht aan een scala aan bedrijven en het noordelijke deel is ontwikkeld voor hoogwaardige bedrijfskantoren. Aan de oever van het Merwedekanaal realiseerde Ballast Nedam het kantorencomplex De Admiraal I en II, waar sinds 2002 het hoofdkantoor is gevestigd. Met de verkoop van grond aan Garagepark Nederland verkoopt Ballast Nedam het laatste stuk grond dat Ballast Nedam nog in eigen beheer had. Hiermee is de ontwikkeling van het gebied de Liesbosch afgerond.


Download dit persbericht in pdf formaat

GaragePark Nederland
GaragePark Nederland bouwt en beheert veilige, kleinschalige, hoog afgewerkte garage-/bedrijfsruimten. De garage-/bedrijfsruimten worden neergezet op een park met vele faciliteiten en een goede beveiliging. Met een groeiende vraag naar ruimte in Nederland is dit nieuwe concept een groot succes. De boxen worden zowel te huur als te koop aangeboden aan een grote verscheidenheid aan gebruikers en voor vele verschillende doeleinden. Naast huurder en eigenaar/gebruiker zijn de boxen ook zeer aantrekkelijk voor beleggers. Er zijn momenteel 4 GarageParken in Nederland, 1 in ontwikkeling en er lopen diverse ontwikkelingen voor andere locaties.

De Boorder Bedrijfshuisvesting
Ons kantoor is sinds 1980 actief in de bedrijfsmatige onroerendgoedmarkt en heeft in deze periode een toonaangevende marktpositie weten te verwerven. Met ruim 15 enthousiaste collega’s verlenen wij een breed scala aan diensten, uitsluitend in opdracht van derden. Wij zijn als bedrijfsmakelaars gespecialiseerd in de verhuur en aanhuur en verkoop en aankoop van kantoorruimten, bedrijfsruimten, winkels en beleggingsportefeuilles. Ook het verrichten van taxaties en het uitbrengen van adviezen behoren tot onze specialisaties. Deze opdrachten worden zowel verricht voor de eindgebruiker als de belegger als voor banken en overheden. www.deboorder.nl

Ballast Nedam
Ballast Nedam werkt aan integrale projecten in Nederland op de vier werkgebieden huisvesting, mobiliteit, energie en natuur. Binnen deze focus richten we ons op de nichemarkten industriebouw, offshore windmolens, secundaire grondstoffen en alternatieve brandstoffen. Op een aantal expertisegebieden zijn we ook internationaal actief. Het aandeel Ballast Nedam is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) van NYSE Euronext. Ballast Nedam kiest voor levenscyclus denken en doen: wij ontwikkelen, realiseren, beheren en hergebruiken. We zijn langdurig betrokken bij beheer, onderhoud en exploitatie van projecten en organiseren financiële haalbaarheid. Onze toeleverende en specialistische bedrijven leveren onderscheidend vermogen door innovatie, kostenleiderschap en inkoopkracht. Het aanbod van Ballast Nedam verschuift naar specifieke product-marktcombinaties met meer toegevoegde waarde. Ballast Nedam realiseert blijvende kwaliteit in combinatie met lagere levenscycluskosten voor haar klanten en de samenleving. www.ballast-nedam.nl