Ballast Nedam start realisatie Strand Resort Nieuwvliet-Bad fase 2

Na de opening in juni 2012 van het eerste gedeelte van Strand Resort Nieuwvliet-Bad in Zeeuws Vlaanderen, ontwikkeld door Ballast Nedam, start de realisatie van het tweede gedeelte met 35 woningen.

De verwachting is dat de woningen eind 2013 gereed zijn voor de verhuur.
Aankomend weekend, van 8 - 10 maart, is Strand Resort Nieuwvliet-Bad vertegenwoordigd op Second Home International in de Jaarbeurs in Utrecht, in de stand van Dormio recreatiewoningen.


Verhuur en verkoop succesvol
De belangstelling voor de woningen van de eerste fase was zo groot dat nu al gestart kan worden met de realisatie van fase 2a van het project, bestaande uit 35 woningen. Op grond van de bezettingsgraad van de woningen van meer dan 80% door verhuur vanaf de opening door Landal GreenParks, bedraagt het netto rendement meer dan 6%. In deze tijd is dit een goed beleggingsresultaat. Het succesvolle rendement is met name toe te schrijven aan de ruime opzet, de uitstraling en de kwaliteit van het resort.

Werkzaamheden
In nauw overleg met de gemeente, het waterschap, de ondernemersverenging en de omwonenden zijn er afspraken gemaakt over de planning, transportroutes en bouwtijden. De heiwerkzaamheden zullen op 15 april 2013 beginnen. Ballast Nedam past een snelle bouwtechniek toe om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor de woningen in fase 1 en de omgeving.

Strand Resort Nieuwvliet-Bad in Zeeuws Vlaanderen
Het eerste gedeelte van het resort omvat 88 woningen in een bijzondere setting. Daarnaast zijn er vele centrale voorzieningen zoals een supermarkt, speelhal, restaurant, zwembad en fietsenverhuur. De woningen werden in 2012 in betrekkelijk korte tijd door Dormio recreatiewoningen bv uit Arnhem verkocht aan particulieren op grond van het concept van het park en het te behalen rendement bij verhuur door Landal GreenParks.

De architect baseerde zich op negen typen Zeeuwse huizen, die geschikt zijn voor 4, 6, 8, 10 of 12 personen en zich onderscheiden in verschillende typen zoals Boomgaard, Boerderij, Kreek, Dijk en Herenwoningen. Sleutelwoorden zijn luxe, ruimte, rust en comfort.

Het ruime park is onmiskenbaar landschappelijk ingepast in de bestaande omgeving van het dorpje Nieuwvliet met tuinen in ‘Zeeuwse Stijl’ met boerenerven, boomgaarden, windsingels en een kreek van 2½ ha. Het strand ligt op loopafstand van het resort. In de directe omgeving zijn veel karakteristieke plaatsen te vinden zoals Sluis, Breskens, Cadzand, Knokke Heist en Brugge. Meer informatie vindt u op www.resortnieuwvlietbad.nl.


Download dit persbericht in pdf formaat