Fietsenstalling Stationsplein op 18-11-13 open

Op maandag 18 november wordt de nieuwe ondergrondse fietsenstalling Stationsplein geopend. Deze ruime en kleurrijke fietsenstalling biedt ruimte aan 5.190 fietsplekken, waarvan 1.430 betaalde bewaakte plekken.

Vanuit de nieuwe ondergrondse fietsenstalling is er een directe verbinding met het metrostation Rotterdam Centraal en de OV-terminal. De fietsenstalling is onderdeel van het project Rotterdam Centraal en wordt gebouwd door Ballast Nedam.

Om het gebied rondom het station overzichtelijk te houden en voetgangers ruim baan te bieden, is de fietsenstalling ondergronds gebouwd. Fietsers kunnen hun fiets stallen in het hart van het stationsgebied, op korte loopafstand van de OV-terminal en bus-, tram- en metrohaltes.

De stalling is een ontwerp van architect Maarten Struijs. Kenmerkend voor zijn werk is het kleurgebruik, dat aansluit op de kleuren van het metrostation. Het plafond, de kolommen en de wanden zijn parelwit. De vloer van de hoofdroute is rood, terwijl voor de gangen met de fietsenrekken de kleuren paars, blauw, groen, geel en oranje gebruikt zijn. Naast de kleuren van de paden, heeft elk pad een nummer en de handvatten van de fietsenrekken hebben één van de zes kleuren. Hierdoor is de fiets gemakkelijk terug te vinden.

Meer informatie: http://www.rotterdam.nl/openingondergrondsefietsenstallingstationsplein