Ballast Nedam deelt kennis tijdens de InfraTech

Ballast Nedam is vertegenwoordigd op de 10e editie van de InfraTech. Deze tweejaarlijkse ontmoetingsplaats voor de infrastructuur wordt gehouden van 15 tot en met 18 januari 2013 in Ahoy Rotterdam.

Ballast Nedam organiseert op haar stand een inhoudelijk programma om kennis te delen en elkaar te inspireren. Je kunt ons vinden in themahal 1, standnummer 1305.

De beursvloer van InfraTech is dit jaar onderverdeeld in vijf thema’s die sectoren binnen de infrastructuur vertegenwoordigen. Alle thema’s hebben een eigen plaats op de beursvloer, zodat opdrachtgevers en opdrachtnemers elkaar gemakkelijk kunnen vinden. Ballast Nedam is te vinden in de themahal infrastructuur (hal 1).

Naast een breed aanbod van exposanten wordt tijdens de beurs een omvangrijk kennisprogramma aangeboden om kennisuitwisseling binnen de branche te stimuleren. Dit jaar organiseert Ballast Nedam een inhoudelijk programma op haar stand, bestaande uit netwerkborrels en kennissessies.

Programma
Dinsdag 15 januari 16:15 – 17:30 uur: Netwerkborrel

Woensdag 16 januari 15.00 - 16:15 uur: Kennissessie PPS Local
Een interessante sessie waarbij drie sprekers elk vanuit hun eigen invalshoek kennis delen op het gebied van PPS Local; publiek-private samenwerkingsvormen bij lokale overheden. Martijn Klinkhamer, directeur Concessies bij Ballast Nedam geeft een blik op de toekomst van PPS Local en belicht hierbij de voordelen, valkuilen en oplossingen. Bart Meesters, advocaat en partner bij Allen & Overig LLP, is expert op het gebied van DBFM (Design, Built, Finance & Maintain) contracten en was betrokken bij een aantal PPS Local-projecten. Bart deelt zijn ‘lessons learned’ en zijn toekomstvisie ten aanzien van PPS Local. Als Senior Manager Public Finance is Pauline van Abswoude verantwoordelijk voor de DBFM en publiek-private samenwerkingsvormen bij de Bank Nederlandse Gemeenten. Zij belicht de financiële (on)mogelijkheden van PPS Local.

Woensdag 16 januari 16:15 – 17:30: Netwerkborrel

Donderdag 17 januari 15.00 – 16:15 uur: Kennissessie BIM/GIS
Een leerzame sessie waarbij duidelijk wordt hoe BIM/GIS kan bijdragen aan procesoptimalisatie en faalkostenreductie, door meer efficiency en een beter inzicht. Arjen Adriaanse, hoofd BIM/GIS centrum van Ballast Nedam, vertelt aan de hand van aansprekende projecten hoe BIM en GIS gegevens van de ontwerpfase door kunnen rollen naar andere fasen van het bouwproces. Jos van Hilligersberg, hoogleraar aan de Universiteit Twente, geeft inzichten en handreikingen om tot een efficiënte deling van informatie te komen en zo het gebruik van BIM/GIS optimaal te laten slagen.

Donderdag 17 januari 16:15 – 17:30: Netwerkborrel

Vrijdag 18 januari 14:30 – 15:45: Netwerkborrel

Toegang tot de InfraTech 2013 is gratis en je kunt je voorregistreren via www.infratech.nl