DUWO gaat laatste deel Uilenstede in modulaire bouw uitvoeren

Studentenhuisvester DUWO gaat binnen een half jaar beginnen met het tweede deel van de herontwikkeling en nieuwbouw van de Amstelveense campus Uilenstede.

Daarvoor tekenden DUWO en Heddes Bouw & Ontwikkeling onlangs een samenwerkingsovereenkomst. De nieuwbouw van de 233 zelfstandige studentenwoningen moet in maart 2013 beginnen.

In het plan waarmee DUWO nu aan de slag gaat, zijn bouwinnovaties doorgevoerd waarmee sneller en aanzienlijk goedkoper gebouwd kan worden met behoud van kwaliteit. De bouw wordt uitgevoerd met de kant-en-klare studentenmodules van Ursem Modulaire Bouwsystemen, partner van Heddes Bouw & Ontwikkeling en beide onderdeel van Ballast Nedam. DUWO heeft hiermee eerder succesvol (permanente) studentenhuisvesting gebouwd in Amsterdam, Delft, Den Haag en Leiden. Hoewel de manier van bouwen anders is, komen de nieuwe woningen er precies zo uit te zien als de andere nieuwe gebouwen op de campus. Wel worden er op Uilenstede enkele innovaties doorgevoerd. Zo krijgt de helft van de woningen een balkon of terras. Door externe regelgeving moeten de woningen voldoen aan de geluidseisen vanwege de nabijheid van Schiphol en aan de eisen die de gemeente Amstelveen aan duurzaamheid en energiezuinigheid stelt.

  Download dit bericht in pdf formaat